Eestlastest olid Itaalias rajal Tanel Leok (MXGP), Sahkar Racing sõitjad Karel Kutsar (MX2) ja Hardi Roosiorg (EMX125) ning EMX150 Euroopa meistrivõistluste klassis HRC Honda Racing võistleja Henry Vesilind.

Eelkvalifikatsioonis näitas Leok (Kawasaki) MXGP klassis 22. ringiaega ning oli kvalifikatsioonisõidus 18. Esimeses sõidus võidutses valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM), kellele järgnesid sakslane Maximilian Nagl (Husqvarna) ja belglane Clement Desalle (Suzuki). Leok tuli avaringilt kolmanda kümne keskel, aga suutis kümnekonna ringiga 20ndaks tõusta, kuid siis tuli kukkumine ning eestlane ei saanud pikalt tsiklit tööle ja otsustas sõidu pooleli jätta.

Teise sõidu võitis aga Nagl Cairoli ja Desalle ees, Leok sai avasõidule sarnase stardi ning võitles terve sõidu 20nda koha piirimail ning ületas lõpujoone 20. kohal.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu Nagl (47 punkti), teine oli Cairoli (47 p) ja kolmas Desalle (40 p), Leok oli 1 punktiga 23.

MX2 klassis osalenud Karel Kutsar (KTM) sai kvalifikatsioonis 30. koha. Esimeses sõidus, mille esikolmiku moodustasid MM-liider hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), sloveenlane Tim Gajser (Honda) ja valitsev maailmameister prantslane Jordi Tixier (Kawasaki), lõpetas Kutsar 27. kohal. Teise sõidu võitis aga Gajser Herlingsi ja Tixieri ees, Kutsar parandas veidi oma tulemust ja oli 25.

Oma elu esimese MM-etapivõidu sai Gajser (47 p), teine oli Herlings (47 p) ja kolmas Tixier (40 p), Kutsar oma punktiarvet seekord ei avanud, ta oli 27.

EMX125 klassis ei õnnestunud kahjuks Hardi Roosiorul oma kvalifikatsioonigrupis, kus ta oli 19., otse finaalsõitudesse pääseda ning pidi minema lohutussõitu. Seal oli ta 11. ning seekord jäi finaaliuks talle suletuks.

EMX150 klassis, kus võisteldakse identsetel Honda tsiklitel, näitas head minekut Henry Vesilind, kes oli juba kvalifikatsioonis seitsmes. Avasõidus jätkus Eesti poisi hea esitus ning ta oli jälle seitsmes, teises sõidus tal aga nii hästi ei läinud ning ta ületas lõpujoone 17ndana. Kahe sõidu kokkuvõttes oli Vesilind 18 punktiga 11., etapi esikolmiku moodustasid rootslane Albin Larsen (44 p), soomlane Emil Weckmann (43 p) ja britt Jack Bintcliffe (41 p).

Maailmameistrivõistlused jätkuvad juba järgmisel nädalavahetusel Hollandis Valkenswaardi krossirajal, kus on rajal samuti mitmed eestlased.