Enne Walesi rallit oli teada, et Tänak ja tema M-Spordi tiimikaaslane Elfyn Evans on muuhulgas konkureerimas ka uue hooaja lepingu eest. Nii Evans kui Tänak said tänavusel aastal kirja neli TOP-5 kohta. Tänaku kõrghetkeks jäi Poola rallil teenitud kolmas koht.

Walesis saatis aga mõlemat meest ebaõnn - Evans lõhkus avapäeval rehvi ning Tänak sõitis viimase päeva esimesel katsel pisut rajajäljest välja, kihutades seeläbi otsa kivile. Pärast intsidenti ta rallit jätkata ei saanudki. Evans rühkis end lõpuks kuuendale kohale.

Ka M-spordi rallimeeskonna boss Malcolm Wilson tunnistas pärast Walesi rallit, et ootas mõlemalt mehelt viimasel sõidul rohkemat ning peab seetõttu nüüd otsustamiseks pisut aja maha võtma. "Ma ei ole veel otsustanud, kes meie eest uuel hooajal sõidavad. Saan öelda, et võtan terve hooaja sõitude - Elfyni, Oti ja veel mõne teise - analüüsimiseks aja maha, et saaks 2016. aastale vastu minna võimalikult tugevana," rääkis Wilson.

Midagi kindlat ei saanud öelda ka Tänak, kes sõnas WRC portaalile: "Ma ei tea veel, mis 2016. aastal saama hakkab ning ma ei ole ka kindel, kas olen see hooaeg piisavalt teinud."
"Isiklikus plaanis leian, et see oli väga hea õppimise hooaeg. Olen alates Portugali rallist näidanud väga lubavat kiirust. Ka kruusarallidel olen ma alati enam-vähem Volkswagenite kandadel püsinud," jätkas eestlane.

Ta lõpetas: "Kruusal oleme me väga konkurentsivõimelised olnud ja ka viimasel asfaldirallil Hispaanias näitasime head kiirust - nii et kindlasti on asjad õiges suunas liikunud. Tõsi, õppimisprogress on mõnes kohas keeruline olnud, aga sellega pead sa oma esimesel [naasmis]hooajal arvestama."