Klassis Rotax Max DD2 oli VI etapi finaalsõit parimate Hollywoodi stsenaariumite tasemel. Finaalsõitu esikohalt alustanud Mario Vendla suruti esimese ringi viimases kurvis armutult seitsmendaks. Ometi ei kaotanud Vendla lootust. Järele jäänud 24 ringi jooksul pidas ta kompromissitut võitlust esikoha nimel. Ring-ringilt parandas Vendla oma positsiooni ja tõusis mõni ring enne lõppu koguni liidriks. Finishis edestas ta valitsevat Eesti meistrit Georg Vanni 1,4 sekundiga. Samuti väga hea sõidu tegi klassi uustulnuk Tristan Viidas, kes edestas finishis tänavust mitmekordset etapivõitjat Tõnis Liigmanni 0,46 sekundiga.

Laupäeval toimunud VII etapil oli Mario Vendla sunnitud kasutama varumootorit, mis ei võimaldanud neljandast kohast enamat. Finaalsõidu esimeses kurvis toimunud ahelavariist pääsesid terve nahaga Georg Vann ja lätlane Konstantins Calko. Kindel etapivõit läks seekord valitsevale meistrile Georg Vannile, Calko lõpetas teisena. Kolmandale kohale käis äge heitlus nelja mehe vahel. Lõpuks jäi peale Tõnis Liigmann, Mario Vendla, Tristan Viidase ja Mario Haugase ees. Enne viimast etappi on meistrivõistluste üldliider valitsev Eesti meister Georg Vann 255 punktiga, teine on Tõnis Liigmann 225 punktiga ja kolmas Mario Vendla 191 punktiga.

Klassis Rotax Max võitis mõlemad etapid ja sellega koos ka Eesti meistritiitli Aavo Talvar. Seitsmenda etapi võit tuli hoolimata sellest, et finaalsõitu tuli alustada poolfinaali katkestamise tõttu viimaselt kohalt. Meistrivõistluste üldarvestuses on Talvar teistele püüdmatus kauguses, olles kogunud 300 punkti. Märten Metsaviir on 221 punktiga teine ja Martin Täht 213 punktiga kolmas.

VI etapi kvalifikatsioonis oli Rotax Max Junior klassi üldliider Fred Joonas Alliksaar alles kuues. Vaatamata sellele õnnestus tal võita nii poolfinaal kui ka finaalsõit ja kindlustada endale Eesti meistritiitel juba kaks etappi enne hooaja lõppu. Etapivõit ei tulnud aga kergelt. Remo Rahula kaotas finishijoonel Alliksaarele vaid 0,303 sekundiga. Kolmandana võistluse lõpetanud Ralf Aron jäi omakorda Rahulast vaid 0,7 sekundi kaugusele. VII etapi kvalifikatsioonis piirdus värske meister vaid ühe ringiga ja poolfinaalis rajale ei tulnudki. See tähendas Alliksaarele finaalsõidus automaatselt viimast stardikohta. Põnevusega oodati, kui kõrgele suudab värske meister ülitihedas konkurentsis 22-ringilise võidusõidu käigus tõusta. Juhtus aga nii, et peamised sündmused leidsid aset juba esimese ringi esimeses kurvis. Seal toimunud ahelkokkupõrkest pääsesid kõige puhtamalt esikohalt startinud Sten Dorian Piirimägi, viiendana alustanud Ralf Aron ja viimaselt kohalt kolmandaks tõusnud Fred Joonas Alliksaar. Suurimateks kaotajateks olid Remo Rahula ja Kairo Kivi, kes startisid vastavalt teiselt ja neljandalt kohalt. Pärast esimese kurvi lahinguid tuli neil võistlejate rivi lõpust sõitu jätkata. Lõpuks tõusis Rahula 7., Kivi lõpetas 9.kohal. Alliksaar möödus 2.ringil Ralf Aronist ja tõusis 8.ringil liidriks. Sten Dorian Piirimägi pingutas kõvasti, kuid pärast 22-ringilist võistlust oli sunnitud Alliksaarele 0,73 sekundiga alla vanduma. Kuna Ralf Aroni lõpuajale lisati +10 sekundit karistuseks kollaste lippude all möödumise eest, siis tõusis poodiumi viimasele astmele Ian Adrian Jõeorg. Aronile 6. koht.

Meistrivõistluste üldarvestuses on Alliksaar 300 punktiga teistele püüdmatu. Sten Dorian Piirimägil on 210 ja Ian Adrian Jõeorul 198 punkti. Medalilootused on veel ka Remo Rahulal, Kairo Kivil ja Ralf Aronil.

Klassis Rotax Minimax on enne viimast etappi endale esikoha kindlustanud Artur Ploom 299 punktiga, teine on 225 punktiga Jan Markus Kõõra ja kolmas 167 punktiga Jan-Erik Meikup. Käinas oli Artur Ploom VI etapil Jan Markus Kõõra ja lätlase Martins Sesksi järel kolmas. VII etapi aga omakorda võitis. Kõõra oli teine ja Sesks kolmas.

Klassis Raket peeti mõlemal etapil maha ülipingelised võitlused. Peategelasteks Jüri Vips, kes võitis mõlemad etapid, Oliver Nurmik kahe teise kohaga ning Kaspar Korjus ja Paul August Lääne. Mõlemad saavutasid ühe kolmanda ja ühe neljanda koha. Enne viimast etappi on liider Oliver Nurmik 242 punktiga. Teine on Paul August Lääne 219 punktiga ja kolmas Jüri Vips 211 punktiga.

Klassis Micro võitis VI etapi Ilja Martin Udre ja VII etapi Georg Kõss. Ka siin jääb kõik viimase etapi otsustada. Esikolmik on Georg Kõss 219 punkti, Martin Leotoots 202 punkti ja Karl Leesmaa 182 punkti.

Cadet Lootuste Karika sarjas oli Eesti parimana Rimmo Kadapik VI etapil kolmas ja VII etapil teine. Üldarvestuses on jäme ots meie idanaabrite käes. Liider on Ira Sidorkova 212 punktiga, teine on Daniil Loshkarjov 205 punktiga ja kolmas, Eesti parimana Karl-Kenneth Neuhaus 190 punktiga.

Rotax Mastersi üldliider on Käinas kaks esikohta võitnud Eke Nurm 300 punktiga, teine on Argo Tamm 190 punktiga ja kolmas Priit Sei 186 punktiga.

Klassis KZ2 võitis Mihkel Maltna. Üheetapilise Eesti Karikavõistluse klassis KF3 võitis Martin Rump.

Eesti meistrivõistluste viimane etapp kartautode ringrajasõidus toimub 23. ja 24. Septembril Aravete kardirajal.