Enne kahte viimast etappi juhtis punktitabelit küll Nassar, kuid head võimalused meistrikarikas üle lahe koju viia oli ka soomlastel, Kalle Toronenil ja Toni Klemil. Viimane neist oli mõne nädala eest saanud kaela ka Soome supermoto meistri medali.

Siiski näitas Nassar, et oli tulnud Raplasse põhjanaabritest konkurentidele tõsiselt kohta kätte näitama. Juba laupäevastes treening- ja kvalifikatsioonisõitudes tegi ta parimad ringiajad. Esimeses võistlussõidus osutas Klem siiski kõva vastupanu ning võis tagarattal esimesena üle finišijoone liuelda. Nassar lõpetas selle sõidu teisena, jättes selja taha kolmandaks Toroneni.

Ilm oli laupäeval heitlik ning kardetud hoovihm jõudis Rapla rajale Hobby ja Open klasside teisteks sõitudeks. Rada oli ühe hetkega vee all, krossilõik aga ülilibe ja mudane. Kõik sõitjad vihmarehve alla ei vahetanud, mõned aga jätsid sootuks starti tulemata. Tähtis oli igal juhul säilitada närv ning võimalikult rahulikult sõit läbi kulgeda. Nassaril läks see ka korda: stardist sai ta hästi minema ning asus kohe sõitu juhtima. Nassari selja taga tekkis aga külakuhi teises stardijärgses kurvis: kukkus Klem ja viis endaga kaasa nii mõnegi sõitja. Soomlane istus küll hetkeks raja kõrvale maha, viidates jalavalule, kohale jooksid ka meedikud, kuid Klem otsustas siiski sõitu jätkata. Pärast viite kulgetud ringi tuli mees ometi rajalt maha.

Kuigi kukkujaid oli sõidu jooksul teisigi, eriti libedal krossilõigul (näiteks Karl Pärtelpoeg), ei juhtunud kellegagi õnneks suuremat häda. Nassar püsis liidripositsioonil sõidu lõpuni ja teenis nii sõidu-, etapi- kui ka meistrivõistluste võidu. Teiseks tuli siinmail uus tegija, soomlane Juho-Antti Johansson, kolmas Jari Ojala. Täpselt samasugune oli ka laupäevase etapi esikolmik.

Open klassis osales lisaks eestlastele, soomlastele, lätlastele ja leedulastele Raplas ka üks Venemaa sõitja: Alexander Latõšev oli laupäevase etapi kokkuvõttes 16.

Pühapäevased sõidud klassides Open ja Hobby (need toimusid augustis Kuressaares ära jäänud supermoto viienda Eesti meistrivõistluste etapi asemel) suuri muudatusi punktitabelisse ei toonud. Openis võitis esimese sõidu Nassar (teine oli Toronen, kolmas Klem) ja teise Toronen (teine Klem, kolmas Ojala). Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes kogus Nassar 237 punkti, Toronen (211 p) edestas tiimikaaslast Klemi (210 p) napilt ühe punktiga. Jari Ojala oli neljas (177 p) ja järgmise eestlasena hooaja jooksul üha enam kindlust kogunud Prants Pals viies (151 p).

Autoekspert Hobby stardirivi oli Raplas hõredavõitu. Laupäeval olid kokkuvõttes kolm kiiremat Normunds Baltais (Läti), Jesse Seppanen (Soome) ja Joonas Lamminen (Soome). Pühapäeval oli esikolmik veidi teine: Joonas Lamminen, Seppanen ja Baltais. Karikavõitjaks tuli samuti põhjanaaber, Joonas Lamminen (199 p) Matti Wirmani (196 p) ja Jesse Seppaneni (181 p) ees.

Klassides Mini SM ja Mini SM Hobby oli sõitjaid endiselt vähe, nagu sel aastal kõigil etappidel. Põnev rebimine käis Mini SM klassis kahe noore, Kevin Gerretzi ja Marthi Lepiku vahel. Esimeses sõidus suutsid mõlemad noored konkurendid sama koha peal kukkuda, kuid kiiremini õnnestus püsti saada Lepikul ning sõiduvõiduga ka punktiseisu võrdsustada. Teises sõidus läks vedama Gerretz, Lepik kohe tal kannul, kuid juba teisel ringil pidi Lepik masinarikke tõttu raja kõrvale seisma jääma ning katkestama. Gerretz purjetas finišisse uhkes üksinduses ning kindlustas endale karikavõidu. Laupäevase etapi kolm esimest kohta jagunesid Gerretzi, Kaido Ploompuu ja Lepiku vahel. Klassis Mini SM Hobby olid kolm paremat Kalvi Kaste, Marko Rebane ja Leo Jürgenson.

Raplas olid taas stardijoonel ka Rolleri Liiga sõitjad. Seekord õnnestus eestlastel lõunanaabritele “koht kätte” näidata. Klassis Scooter Racing oli kiireim Andre Palang lätlaste Eduards Sprogise ja Karlis Vikmanise ees. Neljataktilistel käis rebimine kahe eestlase, Mehis Elmi ja Jaan Kaunissaare vahel, kiireim oli Elm. Scooter Sport 70 klassi esikoha jättis Eestisse Karl Lõbus, kes edestas Aivis Vilcinsit ja Jevgenijs Zotovsit Lätist. Scooter Standard 50 ainus sõitja oli Ants Parik.