Sel laupäeval toimub street-klassi sõitjatele hooaja viimane võistlus. Seis hooaja koondtabelis on pingeline, sest punktivahed on väikesed ning lausa neljal võistlejal veel võimalus võtta meistritiitel. Praegu on liidrikohal mullune meister Allan Lätt, kellele järgnevad Randar Kajo, Ott Kokk ja Martin Vaga. Nimetatud sõitjad ei ole üksnes konkurendid, vaid ka sõbrad ja meeskonnakaaslased. AL Driftteami kuulub kokku kaheksa street-klassi võistlejat, kellest neli on kõikidest teistest edukamad ja pürgivad meistrikohale.

Street-klassi võistlejate arv on tänavu kasvanud hüppeliselt ulatudes 30 osalejani. Ent viimasele võistlusele on tulemas veelgi uusi võistlejaid, kes alles nüüd oma auto valmis said. Neil veel võistluskogemus puudub. Rapla kardirada on ajalooliselt Eesti drifti häll, sest viis hooaega tagasi just seal toimusid esimesed võistlused ning see on olnud varem kõige populaarsem harjutuspaik. Rada on tehniline ning võrdlemisi väikesed kurvi sisenemise kiirused teevad Rapla rajast uutele sõitjatele ohutu harjutuspaiga. Kogemustega võistlejad hindavad seal kõige enam tehnilisi võimeid – väikesel rajal ei mängi automootori võimsus nii suurt rolli ning võitja selgub mees mehe vastu. Või naine mehe vastu, sest street-klassis osaleb ka Eesti esimene ja ainus naisdriftija Marje Salumets. Kohal on ka 14-aastane Kevin Pesur, kes püsivalt liitus Eesti meistrivõistlustega eelmisel etapil Laitses. Ta on oma uue autoga juba käinud oma esimesel välisvõistlusel Lätis, kus 43 tugeva võistleja seas saavutas noormees auväärse kaheksanda koha.

Homse võistluspäeva kirss tordil on street- ja pro-klasside võistlejate suur vastasseis ehk superfinaal kahe klassi võistlejate vahel. Superfinaali osalejad selguvad kvalifikatsioonisõitudega, kust edasi superfinaali pääsevad neli parimat street- ja pro-klassi sõitjat. Kes kellele ära teeb? Kas street-klassi sõitjad saavad suuremate kogemustega pro-sõitjatele vastu või on pro-sõitjad vastastest peajagu üle? Need ja palju teisi küsimusi saavad vastuse homme Rapla kardirajal, kus peetakse hooaja kõige viimane driftivõistlus.

Ajakava:

Laupäev 28. september
11.00 avatakse väravad pealtvaatajatele
12.00- 14.00 kvalifikatsioonid (street ja pro koos.)
14.00- 14.30 võistlejate koosolek
14.30-16.00 street-klassi finaalid
16.05-16.50 superfinaalid street-klassi 4 parimat + pro-klass
17.00 autasustamine