Nagu enamasti Eestiski, oli ka Riia lähedal päikesepaisteline, kuid äärmiselt tuuline ja jahe. Sõitjaid oli pärast Aravetel toimunud treeninglaagrit kogunenud meeldiv hulk: klassis Open oli stardis 22 ja klassis Hobby 25 sõitjat. Lisaks erinevad rollerite klassid ning quadid, kus eestlased poodiumile ei pääsenud.

Kvalifikatsiooni võitis Openis Toni Klem ligi poolesekundilise eduga Nassari ees. Mõlemas võistlussõidus oli Nassar siiski kiireim, näidates ka kiireimaid ringiaegu. Nõnda jagunesid ka kohad Eesti meistri tiitlikaitsja selja taga sõitudes sarnaselt: Klem teine, Ojala kolmas. Järgmised eestlased olid Andre Kiil neljandana (sama koht ka teises sõidus ja kokkuvõttes) ja Joosep Laiksoo viiendana. Esimeses sõidus oli sunnitud katkestama kvalifikatsioonis head aega näidanud Patrick Pals, kuid teises sõidus saavutas ta viienda koha. Teise sõidu pidi aga pooleli jätma soomlane Matti Wirman.

Klassis Hobby oli kokkuvõttes esikuuik lätlaste päralt: võitis Modris Lesinskis, teine Rudolfs Pumurs ja kolmas Ivo Savics. Esimese eestlasena oli Kristjan Siilak seitsmes. Hobby klassis tegi täna oma supermotodebüüdi ka varem quadil motokrossi sõitnud Sander Raik (kokkuvõttes 15. koht).