Möödunud aasta Open klass on saanud nimesse pisut täiendust, see kannab nüüd nime MX Open PRO. Avaetapi nimekirjast leiab nimesid, mis lubavad päris põnevat võistlust. Juss Laansoo, Lauri Lehtla, Indrek Mägi, Ardo Kaurit, Rannar Uusna, Jüri Triisa, Elary Talu, Kristjan Rätsep ja paljud teised on selle hooaja krossidel juba põnevaid lahinguid pakkunud. Superkrossi formaat ja lühike rada soosivad head vaatemängu publikule ja nii on mida vaadata. Soomest on lubanud sõitma tulla Antti Pyrhönen, kes hetkel on MX3 klassi MM-sarjas kuuendal kohal. Leedust on stardis eelmiselgi aastal siin kiiret sõitu teinud Vytautas Bucas.

MX Jun klassis on erinevus tava krossitingimustega see, et ainsaks piiranguks on siin vanus (13-17). Võistlustehnika võib olla kas kaks takti 100 cc kuni 144 cc või neli takti 175 cc kuni 250 cc. Kohapeal peetakse 2T ja 4T eraldi arvestust, kuid Eesti meister on üldvõitja. Nimekirjas on siin teiste hulgas Karlis Sabulis, Henri Roosiorg, Rain Koch ja Karl Saat, kes kõik võidu osas küsijad.

Lisandunud on klass nimega amatööride superliiga (kuni 500 cc 2T /650 4T). See on vaba klass ja siin saavad sõita kõik need, kes tunnevad, et pole võimelised osalema MX Open PRO klassis. Just, nii lihtne see ongi.

Juures on ka Mini MX klass ja eelmisest aastast tuttav 85 cc klass, kus saab sõita ka 65 cc tsikliga, millel suured rattad. Mini MX stardirivi on väga pikk, hetke seisuga juba üle 40 sõitja, esindatud on Eesti absoluutne tipp.

Võistluspäev algab kolmapäeval, 8. juunil juba kell 15.00, kui alustatakse trennide ja ajasõitudega. Kuna sõit toimub nädala sees, siis on mõeldud tööinimestele, finaalid algavad Kuimetsa rajal kell 18.00.