Arand domineeris võistlust juba ajasõidust peale, kus ta sõitis välja parima aja. Laupäeval toimunud esimene sõit katkestati massilise valestardi tõttu. Kordusstart, mida juhtis Arand, katkes seitsmendal ringil, kus viiendal kohal sõitnud teise eestlase Joonas Lemberi paat võttis tuule alla ja läks uppi. Pilvealune iiliti puhuv salakaval tuul MM-klassis osalejaid õnneks enam ei eksitanud, küll aga paaril korral veel samas toimunud Eesti MV klasside sõitjaid.

Teiseks sõiduks saadi Lemberi paat korda ja viimaselt kohalt startinud noormees sõitis ennast kümnendaks. Sõidu võitis taas Arand.

Pühapäeval peeti kaks viimast sõitu, millest esimeses Arand taas võidu koju tõi ning kuna tal olid täis maksimaalsed 1200 punkti, ei pidanud noormees enam neljandasse sõitu minema ja võis ajaloolist kolmandat maailmameistritiitlit enda omaks lugeda. See on 10-16 aastastele noortele mõeldud klassis Arandi viimane MM-tiitel, kuna vanuse tõttu ta enam osaleda ei saa.

„Kõik läks perfektselt, nii nagu tahtsime ja me ei teinud vigu,“ kommenteeris Arand kordaläinud võistlust. „Õnneks pusisid konkurendid minu selja taga omavahel ega hakanud mind ohustama, nii jäi minu ette vaba vesi ja sain rahulikult sõita.“

Lember tõusis kolmandas sõidus 10. stardikohalt viiendaks ja neljandas saavutas koguni kolmanda koha. Lõppkokkuvõttes oli Lember oma esimesel MM-il seitsmes.

Võrdse arvu punkte, 825 p, kogusid Arandi selja taga Hilmer Wiberg Rootsist ja Eesti litsentsiga sõitev Vene kodakondsusega Gleb Vasnev, kuid kuna Wibergi kontole jäi võistlussõitudes välja sõidetud Vasnevist kiirem aeg, siis sai hõbeda Wiberg ja pronksi Vasnev.

„Väga põnev nädalavahetus oli. Sain oma esimese suurvõistluse kogemuse ja tuli ka esimene uppiminek ära,“ rääkis Lember. „Lainest viskas üles ja tuul tegi ka oma töö, alguses kiskus paati ühele, siis teisele poole ning lõpuks käisin üle pea. Paat väga viga ei saanud ning mootori aitasid oma ja teised tiimid järgmiseks sõiduks korda teha. Olen võistlusega väga rahul, sest sõitudes suutsin palju kohti tõusta.“

Viljandi järvel peetud võistlusel osales GT-15 klassi MM-il 20 sportlast 6 riigist. Samas toimus ka Eesti MV III etapp paadiklassidele GT-30, OSY-400 ja F-125.