Wil Sport Racedays meeskonna ridadesse kuuluv eestlane sai võistlusele hea lähte ning oli esimese ringi lõpuks kerkinud koguni kuue koha võrra. Kui veel poole sõidu peal oli Soomeri kohaks 15, siis järelejäänud ringide jooksul parandas ta kohta ning lõpetas 19ne ringilise võistluse 13. kohal. MM-sarja arvestuses teenis eestlane sellega kolm punkti, European Supersport arvestuses kuulus Soomerile aga esikoht.
Hooaja kokkuvõttes hoiab Soomer peale Prantsusmaa etappi 27 punktiga 17. positsiooni. European Supersport arvestuses jätkab eestlane liidrina.

„Tõesti oli kihvt. Stardikoht ei olnud absoluutselt kiita, aga hommikusel soojendussõidul proovisime paljusid muudatusi ning saime mootorratta seadistuse osas tagasi ree peale. Start läks hästi ja sealt edasi sai oma tööd teha. Suured tänud meeskonnale. Tegime suure töö ja teeme samamoodi Jerezis edasi,“ jagas Soomer võistlusnädalavahetuse muljeid.

Põneva lõpplahenduse saanud MM-etapi võitis Kallio Racing Yamahal sõitnud Niki Tuuli. Teise koha sai samuti Yamahal kihutanud Federico Caricasulo, kes jäi soomlasele alla 0,875 sekundiga.
Sõidu kolmas oli MV Agustal võistlev PJ Jacobsen, kes jäi Tuulist maha 5,7 sekundiga.

Hannes Soomeri MM-hooaeg jätkub kolme nädala pärast, kui Jerez´i ringrajal peetakse hooaja viimane Euroopas sõidetav World Supersport sarja etapp.