Avaetapil Portugalis punktikohale jõudnud Siim Saluri seekordseks eesmärgiks oli poolfinaali jõudmine. Nelja eelsõidu kokkuvõttes oli Saluri ainus eestlane, kes Belgias esitosinasse jõudis.



“Miinimumplaan oli sellega täidetud, aga rahuloluks põhjust ei ole, sest puudub vajalik stabiilsus,” ütles Saluri pärast võistlust. “Seda näitasid ka eelsõitude kohad: 9, 16, 12 ja 13. Kiirust on, aga realiseerimisest jääb puudu.”



Poolfinaalides jätkasid 12 kiiremat ning Siim Saluri lõpetas oma sõidu 6. kohaga, mis kokkuvõttes oli Belgia etapi 11. tulemus. EM-i kontosse lisandus 7 punkti ja kahe etapi kokkuvõttes hoiab ta 8 punktiga samuti 11. kohta.


“Selleks hooajaks valmis RS Racing Teamil uus Renault Twingo baasil ehitatud võistlusauto ja eks sellega kohanemine võtab veel aega,” kommenteeris Saluri. “Tundsin end seekord küll kindlamalt kui Portugalis, aga palju tööd on veel teha. Liigume õiges suunas, vaja on lihtsalt rohkem sõidupraktikat.”



Teistel eestlastel oli ebaõnne, Belgias nad punktilisa ei teeninud. EM-i komas etapp sõidetakse 20.- 21. juunil Saksamaal.