Eestlased jäid katkestamise eel liidrist Sebastien Ogierist (Volkswagen Motorsport) maha kahe minuti ja 7 sekundiga ning olid viiendal kohal.

Päeva esimesel katsel (SS6 14,73 km) oli Tänak neljas. Katsevõidu saanud Mikkelsenile jäädi alla 5,5 sekundiga. Teisel katsel oli head kiirust näidanud Tänak kolmas (SS7 14,45 km). Katse võitis valitsev maailmameister Ogier, kes edestas eestlast 2,1 sekundiga.

Lühikestel publikukatsetel SS8 ja SS9 (mõlemad 2,87 km) oli Tänak vastavalt neljas ja viies. Üldarvestuses need midagi ei muutnud. Hommikupoolse programmi lõpetuseks läbiti veel ralli pikim 40,8 km pikkune katse Panzerplatte Lang. Pehme rehviga rajal olnud Tänak jäi katsevõidu saanud Ogier´le alla 43,6 sekundiga. "Meil ei olnud võimalik kiiremini sõita. Lõpetasime katse palja rehvi peal, kumm oli olematuks kulunud," kommenteeris Tänak.

Õige pea pärast Tänaku finišeerimist panid korraldajad katse seisma. Põhjuseks Stephane Lefebvre`iga juhtunud avarii. Mehed viidi haiglasse, kus Lefebvre’i kaardilugejal Gabin Moreau'l avastati jalaluumurd, piloot ise pääses kergemate vigastustega.

11. kiiruskatsel oli Tänak 27-sekundilise kaotusega liidrile Ogierile üheksas ning kurtis katse järel ralliraadiole, et generaatoriga on probleeme. Just samal tehnilisel põhjusel eestlane päeva kolmeks viimaseks katseks enam starti ei tulnudki. Hetkel on veel selgusetu, kas homme on eestlased rajal tagasi või mitte.

Teise võistluspäeva järel on liidrikohal Ogier, kes edestab Andreas Mikkelseni 33,4, Dani Sordot 37 ja Thierry Neuville`i 37,4 sekundiga.