Geerts ei teinud aga Šveitsis haltuurat, vaid läks võistlusele tõsiste plaanidega. Ajasõidus õppis belglane rada ja sai kirja 5. aja, kuid sõitudes näitas kõigile, kes on tänavu selle klassi peremees, võites mõlemad sõidud vähemalt 10 sekundiga. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle soomlane Kim Savaste ja norralane Sander Agard-Michelsen.

Euroopa meistrivõistluste kogus Geerts lõpuks muljetavaldavad 357 punkti ja ta edestas teiseks tulnud prantslast Stephen Rubinit, kelle hooaeg lõppes enne eelmist etapp vigastusega, 109 punktiga. Pronksi saab kaela prantslane Pierre Goupillon (242 p), kes oli finaaletapil viies.

"Alustasin nädalavahetust kvalifikatsiooni viienda ajaga, mis ei olnud iseenesest halb, kuna rada oli vihmast mudane ja ei tahtnud riske võtta. Esimeses sõidus sain stardist teisena minema, kuid juba avaringil tõusin liidriks ja sõitsin omas tempos lõpuni. Teine start ei olnud nii hea ja olin kusagil viienda koha peal ning esimeseks jõudsin kolmandal ringil. Sealt edasi sain rahulikult taas enda tempot teha ja ka sealt tuli esikoht, mistõttu jäin oma nädalavahetusega väga rahule. Suured tänud perele ja Sahkar KTM Racing meeskonnale hea hooaja eest!" rõõmustas noor belglane, kes jätkab Sahkari ridades ka 2017 aastal, kuid siis juba suuremas EMX250 klassis.

Hardi Roosioru nädalavahetus ei kulgenud MX2 klassis kahjuks nii positiivsete nootidega. Treeningutel olid tema ajad kolmanda kümne keskel ning kvalifikatsioonis ületas ta lõpujoone 29. kohal. Avasõidust tuli tal sama koht ning teises sõidus ületas ta lõpujoone 26. kohal ning seekord MM-punkte juurde ei tulnud. Etapi esikolmiku moodustasid aga britt Max Anstie, šveitslane Jeremy Seewer ja prantslane Benoit Paturel.

"Laupäev läks üsna halvasti, kuna pole selliseid sügavaid sooni veel kuskil sõitnud ja seetõttu ei suutnud ka eriti kiiret ringi sõita. Kvalifikatsiooni sõidus olin 29., mis ei andnud järgmistele sõitudele head stardikohta. Esimeses sõidus kukkusin stardis, nii et pidin tagantpoolt kõvasti pingutama hakkama. Kahjuks sõitsin ennast aga esimese kümne minutiga tühjaks, nii et ülejäänud sõit eriti kiiresti sõita ei jaksanud ja olin 29. Teises sõidus ebaõnnestusin stardis samamoodi, kuid seekord sain teiste sõitjatega koos minema, aga viiendal ringil sain kiviga vastu nina ning verd lahmas üsna kõvasti. Järgnevad 10 minutit ei suutnud keskenduda ning selle tõttu said sõitjad minu ees päris suure vahe sisse ja lõpuks ma neid kätte ei saanudki. Aga ega midagi, tuleb ennast kokku võtta ning teha väga hea esitus järgmisel etapil, mis toimub kuu lõpus Hollandis Assenis," võttis oma raske võistluse kokku Roosiorg.