Teise stardinumbri all läheb rajale eelmise aasta Saaremaa ralli võitja Georg Gross koos Raigo Mõlderiga (Ford Focus WRC) ja kolmandana Soome ekipaaz Jukka Hiltunen ja Jarkko Kalliolepo (Ford Focus WRC). Järgnevad stardinumbrid kuuluvad N-rühma autodele, Ott Tänak ja Kuldar Sikk toovad starti Ford Fiesta S2000 auto, nende järgi on Norra N-rühma meister Sveinung Bieltvedt koos Roger Eilertseniga (Subaru Impreza). Kuues stardinumber kuulub Eesti meistrivõistluste liidritele N-rühmas, Egon Kaurile ja Erik Lepiksonile (Subaru Impreza).

Kokku on 43. Saaremaa ralli stardinimekirjas 152 ekipaazi. Rahvustest on esindatud Eesti, Soome, Läti, Leedu, Venemaa, Rootsi, Norra, Ukraina ja Itaalia. Registreerunud võistlejate nimekirja saab näha aadressil www.autosport.ee/rallyreg

Saaremaa ralli pass, millega pääaseb kõigile kiiruskatsetele maksab 125 krooni, üksikpilet kiiruskatsetele maksab 40 krooni. Reede õhtul sõidetav linnakatse on pealtvaatajatele tasuta. Saaremaa ralli pealtvaatajate kava on alates teisipäevast, 5. oktoobrist müügil mandri ja Muhumaa vahel sõitvatel parvlaevadel ning Saare Kütuse tanklates ja alates neljapäevast, 7. oktoobrist Kuressaare kultuurikeskuses. Rallipasse on võimalik osta alates neljapäevast, 7. oktoobrist Kuressaare kultuurikeskuses.

43. Saaremaa ralli üks osa on Kuressaare kultuurikeskusesse välja pandud näitus „Eesti mootorisport läbi aegade". Näitusel saab näha Eesti Mootorispordi Muuseumi eksponaate,  omaaegseid võistlusautosid, tsikleid ja võidusõiduvarustust. Järgmisel, 2011. aastal tähistab Eesti mootorisport oma 90. juubelit ja Saaremaa rallil väljas olev näitus on üheks sissejuhatuseks tulevale juubeliaastale. Näitus avatakse Kuressaare kultuurikeskuses neljapäeval ja on avatud kuni laupäevani.

43. Saaremaa ralli sõidetakse 8.-9. oktoobril, tegu on Eesti autoralli meistrivõistluste, FIA NEZ ralli karikasarja ja Balti autoralli meistrivõistluste viimane etapiga. Võistlusraja üldpikkus on 525 kilomeetrit, millest kiiruskatseid on 115 kilomeetrit.