STCC sarja autod osalevad Eestis juba teist aastat, mis on kvaliteedimärgiks nii meie võistluste korraldusele kui Põhjamaade moodsaimale ringrajale auto24ringile.

Kui eelmisel aastal oli STCC sari Eestis peetud võistlusel esindatud ühe klassiga, siis tänavu tullakse kahe klassi ja kokku 25 masinaga. Mullusest tuttav Vormel Renault 1.6 klass, mis mõeldud just noortele ja kus eelmisel aastal sai kokkuvõttes teise koha Martin Rump, on ka tänavu Pärnus kohal. Sel aastal osaleb selles sarjas Scuderia Nordica meeskonnas sõitev noor võidusõitja Ralf Aron, kes oma debüüthooajal vormeliroolis on sarja ühe etapi võitnud ja asub üldarvestuses üheksandal kohal. Kodune etapp on Aronile hea võimalus taas oma kiirust näidata.

Vormelite kõrval stardib auto24ringil STCC sarja teinegi klass, Renault Clio Cup. See seeriaautodel põhinev kereautode klass pakub pingelisi heitlusi rajal, kuna tegu on võrdsete autodega monoklassiga, mis seab sõitjate meisterlikkuse esiplaanile. Kui Renault Clio Cup klassis sõidavad vaid rootslased, siis Vormel Renault 1.6 klass on rahvusvaheline, lisaks Rootsi sõitjatele veel võistlejad Eestist, Norrast, Soomest ja Uus-Meremaalt.

Eesti meistrivõistluste arvestuses stardib samuti kaks klassi. Vormel Scandic klassis on sellel aastal osalejate arv kasvanud ning kindlasti on oodata põnevaid lahinguid mõlemas võistlussõidus, Raimo Kulli, Antti Rammo, Tõnis Vanaselja, need on tuttavad nimed Eesti autospordisõpradele. BMW 325 klass toob taas rajale korraliku arvu võistlejaid ja kohapeal saab näha, kas peale jääb Allan Tigane, Mikk Maaten, Enar-Klaus Kunman, noor, 13-aastane Gabriel Dominic Sergo või hoopis keegi teine. Laulja Koit Toome on samuti kahe etapi vahelisel ajal teinud hoogsalt trenni ja on põnev jälgida, millise koha tema suudab välja sõita.