Loketisse oli kummaski klassis kohale sõitnud 40 sõitjat, kes pidid eelnevalt neljas Euroopa regioonis peetud etappidel kokkuvõttes 10 parema sekka saama. Kirde regioonis võistelnud eestlastest pääsesid 85 klassis võistlema Romeo Karu, Mikk-Martin Lõhmus, Martin Michelis (kõik KTM) ja Tristan Uiga (Husqvarna) ning 65stel Ragnar Paat ja Romeo Pikand ning Mark Peterson (kõik KTM), kes pääses võistlusele ootelistilt, kuna 1 konkurent ei saanud Loketis võistelda.

EMX65 klassi esimeses sõidus tegi meie poistest parima tulemuse Paat, kes ei saanud eriti head starti, kuid oli lõpuks siiski 22. Enamus sõidust teise kümne keskel punktikohal kihutanud Pikandi langetas sõiduviga kolmandasse kümnesse ja ta lõpetas 23. kohal. Peterson ületas lõpujoone 31. kohal.

Pühapäeval sõidetud EMX85 klassi teise sõidu stardis esiviisikus olnud Michelis oma kohta hoida ei suutnud ja langes lõpuks 28ndaks, Lõhmus oli seekord 30., Uiga 35. ja Karu 37.
Euroopa meistriks tuli tänavu lõuna-aafriklane Camden Mc Lellan, teise koha sai hollandlane Kay De Wolf ja kolmanda 10-kordse maailmameistri Stefan Evertsi poeg Liam Belgiast (kõik KTM). Michelis sai kirja 29., Lõhmus 31., Uiga 36. ja Karu 38. koha.

EMX65 klassi teises võidukihutamises tegi hea sõidu Pikand, kes peale tagasihoidlikku starti oli alles kolmanda kümne lõpus, kuid sõidu edenedes kerkis lõpuks 16ndaks. Paat lõpetas sõidu 24. ja Peterson 28. kohal.
Euroopa meistrivõistlustel võttis kulla itaallane Brando Rispoli (KTM, 41 p), hõbeda sai taanlane Jakob Madsen (KTM), kes kogus võrdselt 40 punkti hollandlase Damian Knuimaniga (KTM), kellele kuulus pronks. Pikand sai 5 punktiga 20. koha, Paat ja Peterson jäid seekord punktideta ning nendele märgiti kohad 30. ja 31.