Assoorid on Atlandi ookeani põhjaosas asuv arhipelaag, mis koosneb kolmest saarterühmast ja kokku üheksast saarest. Rallit sõidetakse saarestiku peasaare, São Migueli kruusateedel ja tegemist on pika ajalooga ralliga, mida sõideti esimest korda aastal 1965. Sellel aastal on korraldajad sõitjatele valmis pannud 16 kiiruskatset kogupikkusega 215,53 kilomeetrit, millest 89% on asfaldil ja 11% asfaldil. Ralli kõige kuulsam ja ühtlasi ka pikim kiiruskatse on vaieldamatult Sete Cidades, mis kulgeb osaliselt kustunud vulkaani serval.

Tegemist on piirkonnaga, kus on pehme kliima ja vihmasajud väga sagedased ja nii on ka selleks nädalaks lubab ilmateade kohati vihmast, kohati päikeselist ilma ralli keskuseks olevasse Ponta Delgadasse. Soojakraade on seal oodata maksimum 20 kraadi ringis. Esmaspäeval tegid Jeets ja Toom koos SRT meeskonnaga kohapeal võistluseelse testi ja olud selleks olid ülimalt keerulised.

„Tegime 50-60 kilomeetrise testi ja olud olid väga keerulised. Vihm, tihe udu, ette nägi maksimum 30 meetrit. Saime kirja hea testipäeva, kuivõrd nädalavahetusel võivad meid oodata sarnased tingimused. Atmosfäär on siin fantastiline, kohalikud fännavad rallit kõvasti, sest see on siin väga pikkade traditsioonidega,“ rääkis Jeets peale esmaspäevast testi Assooridel.

Neljapäeval sõidetakse Azores Airlines rallil kvalifikatsioonikatse, mille algus Eesti aja järgi on kell 13.03. Kvalifikatsioonikatse tulemuste põhjal valivad 15 kiiremat endale stardikoha neljapäevasteks ja reedesteks katseteks. Ralli stardib neljapäeval, Eesti aja järgi kell 18.57 ja neljapäeval sõidetakse neli kiiruskatset. Reedel on kavas kuus ja laupäeval samuti kuus kiiruskatset.

Eurosport teeb kõigist võistluspäevadest ka 30-minutilised kokkuvõtted, neljapäeva kokkuvõte on eetris neljapäeva öösel vastu reedet, kell 00.00, kordus reede hommikul kell 9.30. Reedene kokkuvõte on eetris reede öösel vastu laupäeva, kell 00.00, kordus laupäeva hommikul kell 9.30. Ja laupäevane ning terve ralli kokkuvõte on eetris laupäeva öösel vastu pühapäeva, kell 00.00, kordus pühapäeva hommikul kell 9.30.

Azores Airlines ralli parimaks jälgimiseks (ralliraadio, live tulemused) on FIA ERC koduleht.