Kreekas lõppes täna legendaarne Akropolis ralli, mis kuulub FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste sarja. Tegu on selle sarja esimese kruusaralliga ning Jeetsi ja Toomi (Skoda Fabia R5) jaoks oli see väga edukas nädalavahetus, kui keeruline ralli lõpetati neljandal kohal, mis on nende parim tulemus FIA ERC sarjas.

Eelmise aastal sõitsid nad Kreekas välja kuuenda koha, võrreldes eelmise aastaga oli aga ralli asukoht teine. Pärast 10-aastast pausi sõideti tänavu taas Lamia piirkonnas klassikalise Akropolise ralli katsetel, kus sõidetud ka WRC rallisid.

Ralli teisele päevale läksid Jeets-Toom vastu viiendalt kohalt, näidates ka täna head kiirust. Ralli oli väga keeruline ja mitmed soosikud eksisid, teiste hulgas teisel kohal olnud Aleksei Lukjanuk, kes lõhkus vedrustuse. Peale 12 sõidetud kiiruskatset said Jeets ja Toom tunda rõõmu oma FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste senise parima, neljanda koha üle.

„See on kindlasti kõige keerulisem kruusaralli, kus me sõitnud oleme. Vaatamata sellele, et see oli keeruline ralli, oli see ka väga äge võidusõit, ikkagi klassikalised Akropolise ralli katsed. Tulemusega väga rahul, uue autoga oleme kruusal sina peal ja kõik toimis meie jaoks korralikult, ning senine parim tulemus FIA ERC sarjas on kirss tordil. Sellel aastal plaanime kaasa teha ka ülejäänud FIA ERC sarja kruusarallid (Asooride ralli, auto24 Rally Estonia, Liepaja ralli ja Küprose ralli),“ rääkis Jeets pärast edukat Akropolise rallit.

Ralli võit kuulus neljaveolise autoga FIA ERC sarjas debüüdi teinud lätlastele Ralfs Sirmacis-Arturs Šimins (Skoda Fabia R5), kelle edu teiseks tulnud kohalike meeste Lambros Athanassoulas-Elias Panagiotounis (Skoda Fabia R5) ees oli 2.42,3. Kreeka sõitjatele jäi viimasel katsel üks aeglasem sõitja ette ja nad kaotasid aega. Siiski suutsid nad edestada meeskonda Jaromir Tarabus-Daniel Trunkat (Skoda Fabia R5) 0,1 sekundiga. Jeets ja Toom kaotasid võitjatele 5.41,9.