Esimesel võistluspäeval ootas sõitjaid ees kaheksa kiiruskatset ja olud oli küllaltki keerulised ning pea kolmekümne soojakraadini küündiv ilm lisas kindlasti lisapinget. Raul Jeets ja Andrus Toom lõpetasid ralli avapäeva kümnendal kohal, näidates päeva teisel poolel väga häid aegu.

Päeva esimest poolt varjutasid väikesed probleemid, kui vigastada sai auto vedrustus ja peale jäi gaas. Õnneks parandati need vead hoolduses ja päeva teises pooles olid ajad juba teist masti, kui saadi kirja nii neljas, kuues ja viies aeg päeva viimaselt kolmelt katselt.
"Hommikul esimesel katsel oli tolm üleval ja saime tagaotsaga ühele kivile pihta. Kahjuks nii õnnetult, et tagumine stabilisaatori varras läks puruks. Nö vedela autoga pidime võtma vähe rahulikuma tempo. Järgmisel katsel, mis oli 22 kilomeetrit mööda šerpentiine mäkke minek ja millest 20 kilomeetrit oli asfalt, jäi gaas kohati peale," rääkis Raul JEets pärast Küprose ralli avapäeva.
Ta jätkas: "Meeldiv tunne see polnud, kuid saime kenasti selle katsega hakkama. Peale seda, kui auto oli taas korras, näitasime juba häid aegu ja sellega saab rahule jääda. Katsed on siin väga vinged ja selle autoga on neid nauding sõita. Homme läheme rajale esimestena, kuid kuna siin sõidetakse ka Lähis-Ida meistrisarja etapp ja selle sõitjad stardivad kõige ees, ei tohiks katsed väga libedad olla."
Pühapäeval, 27. septembril sõidetakse kaheksa kiiruskatset kogupikkusega 95,3 kilomeetrit.