Neljakordne Poola meister ja hetkel FIA ERC sarjas Craig Breeni järel teist kohta hoidva Poola rallisõitja jaoks on see esimene start Eestis ja koos kaardilugeja Jaroslaw Baraniga on nad Ford Fiesta R5 autoga ühe soosikud ralli võidu osas.

Kajetanowicz-Baran on tänavu võitnud ühe FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapi, Jännerrallye Austrias, järgmisel etapil, Liepajas läks kirja katkestamine. Kahel järgmisel etapil Iirimaal ja Assoori saartel jäid Kajetanowicz-Baran Breeni järel teiseks ja on nüüd FIA ERC üldarvestuses teisel kohal, kaotust Breenile on 21 punkti. Kajetanowiczi ja Breeni vahel on oodata ka auto24 Rally Estonial põnevat heitlust, mõlemad soovivad saada punktilisa ja rallivõitu, kuid kindlasti peavad nad arvestama ka kiirete Eesti ja Soome sõitjatega, kelle vastu neile kodusematel teedel pole lihtne saada.

Kajetan Kajetanowicz: Osaleda esimest korda auto24 Rally Estonial, mis on kiirem ralli kui legendaarne Soome MM-ralli, see on midagi erilist ka kogenud sõitjatele. Eestis pole lihtne kohe alguses kiirelt sõita, kuna siin ootavad sõitjat ees kiired teed, pimedad kurvid, hüpped, millele minnakse peale põhjagaasiga, see kõik ei ole sugugi lihtne. Ma annan endast kõik, et pigistada välja kõik meie Fiesta R5 autost. auto24 Rally Estonia on meile korralik väljakutse, huvitav, ootamatu ja pisut hullumeelne, mis teeb sellest eriti nauditava. Sellelt etapilt on punktide saamine meile üsna raske, seda tiheda konkurentsi tõttu ja seda olulisemad need meile on.“

auto24 Rally Estonia dirketori Urmo Aava sõnul on Kajetan Kajetanowiczi startimine Eestis väga oluline.

„Kajto, nagu fännid teda kutsuvad startimine tänavusel auto24 Rally Estonial lisab võistlusele veelgi teravamat konkurentsi. Poola on meie ja Eesti riigi jaoks oluline sihtturg, sest Euroopa mastaape arvesse võttes on ta Eestile üsna lähedal ning samuti on oluline, et tegu on riigiga, kus elab pea 40 miljonit inimest. Kajto on atraktiivne sõitja, kes lisab Baltikumi suurimale autospordisündmusele väärtust ja toob siia kindlasti hulganisti Poola fänne,“ ütleb Urmo Aava.

Kokku on FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste kuuendale etapile, auto24 Rally Estoniale eelregistreerunud 50 meeskonda 18 riigist.