Seitse etappi on WRC2 sarjas kõrgetele kohtadele püüdlemiseks miinimum, sest just nii paljude rallide punktid lähevad üldkokkuvõttes arvesse. Sa võid läbi teha ka terve hooaja, kuid kirja läheb ikkagi seitse paremat rallit.

Hooaja alguses WRC2 sarja üldvõidu eesmärgiks seadnud Kruuda sõitis tänavu kaasa Portugali, Sardiinia ja Poola rallid, kuid Soomes ei saanud enam minema, sest lõhkus Rally Estonial mootori.

"Põhjused, miks me hooaja pooleli jätsime, on seotud eelarvega," ütles Kruudat esindav V&V Sport Managementi agent Vatanen Delfile ja Eesti Päevalehele. "Lisaks ei läinud tal hooaja algus nii hästi, kui ta tahtnud oleks ja temalt oodati. Otsustasime, et keskendume järgmise hooaja ettevalmistustele. Plaan on kaasa teha seitse etappi ning sõita WRC2 võidu peale."

Pärast Soome rallit, kuhu Kruuda küll kohale läks, aga startida ei saanud, on ta Citroenil aidanud testida nende R5 masinat Soomes ja Prantsusmaal ning osalenud Suzuki masinaga ka ühel väiksemal rallil Hispaanias, mis lõppes kahjuks katkestamisega.