Esimest korda sarja 11 aastase ajaloo jooksul võttis kaherattaliste klassis võistlustest osa ka naisterahvas! Kaunitar Kaisa Tõniste tegi oma Street Bike 10ga tõeliselt head tööd ja pälvis nii sellega nii korraldajate, võistlejate kui ka ajakirjanike sooja tähelepanu.

Pulmad keset kiirendusrada

Et Speedest Nightrace on tõeline pereüritus, kuhu tasub ikka koos naise ning lastega tulla, seda näitas käesoleval aastal ilmekalt fakt, et kiirendusvõistlus oli osa pulmadest. Nimelt võttis kiirendusega seotud inimestele tutvustamist mitte vajav Ardo Kalda lõpuks naiseks oma pikaaegse elukaaslase Pille.

Kuna paar tutvuski omavahel just kiirendusrajal, siis ei jäetud seal oma pulmaauto kaunilt lilledega ehitud musta Tsaikaga mõõtu võtmata ka nüüd. Saateks olid neile Nightrace´i väisama tulnud ligemale 3000 pealtvaataja kestvad ovatsioonid!

Alal on tulevikku

Peakorraldaja Aivo Halanurme sõnul kukkus üritus suurepäraselt välja!. „Üritusega jäin väga rahule, võistlus toimus vastavalt ajakavale. Suur kuumus hoidis küll kahjuks inimesi päeval rannas, kuid õhtuks jõudsid massid kenasti kohale,“ rõõmustab mees.

Hea meel oli ka selle üle, et kuigi kuumus kohati 30 kraadi piiri ületas, olid autod tehniliselt nii heas seisukorras, et mootoritega mitte midagi ei juhtunud,“ lisab ta.

Halanurme sõnul oli selle aasta kiirendusvõistluse oluliseks märksõnaks kohale tulnud Juniorite ehk autojuhilube veel mitte omavate võistlejate osakaal, kellel vanust alates 14 eluaastast. Peakorraldaja hinnangul näitab see, et alal on tulevikku ning järelkasvu üle kohe kindlasti muretsema ei pea.

Ala suurim probleem on aga selles, et Eestis on suur puudus korralikest võistlusradadest. „See on punkt, mille peale võiksid riigiisad ehk natuke mõelda, sest muidu on oht, et ala sureb välja, kuigi inimeste poolne huvi selle vastu on väga suur,“ nendib mees.

Võistkusklasside paremikud:

STREET A

1. 1. Tarvo Järv

2. 2. Raigo Lepp

STREET B

1. 1. Kaido Reisser

2. 2. Toomas Tuuling

SPORTSMAN ET

1. 1. Kristi Tihvan

2. 2. Delvis Siimson

JUNIOR BRACKET

1. 1. Dan Siimson

2. 2. Marcel David Tõeleid

OUTLAW

1. 1. Reino Poom

2. 2. Veljo Einberg

STREETBIKE

1. 1. Erko Poska

2. 2. Kaisa Tõniste

PROBIKE

1. 1. Erki Anto

2. 2. Nils Laur

STREET MODIFIED

1. 1. Lauri Soots

2. 2. Kristo Luhaäär