MX1 klassis sõitis kvalifikatsioonis kiireima aja välja Priit Rätsep, kellele järgnesid Gert Krestinov, Indrek Mägi ning kiired konkurendid Lätist, Soomest ja Leedust. Esimest sõitu asus juhtima Mägi, keda jälitasid Rätsep ja Krestinov. Paar ringi hiljem suutis Rätsep esimeseks tõusta ja noormees hoidis pea külmana ning hoidis edu võiduka lõpuni, esikolmikus lõpetasid veel Mägi ja Krestinov. Teise sõidu avaringilt tuli esimesena Rätsep, kes hakkas kohe järgnevatega vahet sisse sõitma ja paistis, et sellest sõidust tuleb kergem võit. Kahjuks tegi ta aga ühes kurvis lihtsa vea ning kukkus ja ei saanud tsiklit kohe käima. Nii möödus temast Krestinov, keda enam püüda ei õnnestunud ja Rätsepa saagiks jäi sellest sõidust teine koht. Kolmandana ületas lõpujoone leedulane Vytautas Bucas, kes oli esimeses sõidus neljas.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Rätsep, kes kogus 47 punkti, teise koha sai Krestinov (45 p) ja kolmanda teise sõidu neljas Mägi (40 p).

Eesti meistrivõistluste liidriks tõusis Krestinov (90 p), teine on Rätsep (75 p) ja kolmas Andero Lusbo (61 p), kes oli Ainjas viies.

“Karksi-Nuia etapp oli mulle edukas. Esimeses sõidus suutsin end kolme ringiga esimeseks sõita ja seejärel kontrollisin sõitu. Teine sõit algas väga ilusalt, tuli kohe stardivõit ja kasvatasin korraliku vahe, kuid siis kukkusin... Gert tegi head tempot ja ma arvan, et sõidul oleks huvitav lõpp olnud, kui ma oleks püsti jäänud. Aga seekord läks siis nii, aga võrreldes Pärnu etapiga oli nüüd kõvasti parem ning HRC tiim tegi mu tsikliga head tööd. Kogu meeskonnale suured tänud selle eest!” kommenteeris Rätsep, kelle järgmiseks võistluseks on 14. juunil Dobeles toimuv Läti meistrivõistluste etapp.

85cc klassis võitis esimese sõidu kvalifikatsiooni kiireim Meico Vettik, avaetapil triumfeerinud Henry Vesilind proovis küll ise liidrikohta haarata, kuid seekord ei läinud soovide kohaselt ja tal tuli teise kohaga leppida. Teises sõidus tuli Vesilind avaringilt neljandana ja sõitis pikalt samal kohal, kuid sõidu lõpuosas andis ta kaks kohta käest ning oli kuues. Sõidu võitis Venemaa sõitja Aleksey Zorin Vettiku ja Egert Pihlaku ees.
Kahe sõidu tulemusena võitis etapi Vettik (47 p), teine oli Zorin (43 p) ja kolmas Vesilind (37 p). Meistrivõistlustel möödus Vettik (91 p) nelja punktiga Vesilinnust ning Zorin (76 p) tõusis kolmandaks.

“Kvalifikatsioonis sain teise aja, mis andis hea stardikoha. Esimeses sõidus sain stardist teisena minema, kuid jäin Vettikust veidi maha. Seejärel hakkasin talle järgi võtma ning mõne ringi pärast olingi juba Meico kannul ja sain isegi hetkeks ka mööda, kuid siis tuli väike aps ning kaotasin positsiooni. Teises stardis olin jälle teine, kuid ei tea mis juhtus?! Konkurendid olid kuidagi minust lihtsalt kiiremad ja langesin lõpuks kuuendaks. Hetkel läks küll punane liidriplaat käest, aga loodan selle järgmise etapiga tagasi võita," oli Vesilind optimistlik. Ka tema järgmiseks võistluseks on paari nädala pärast toimuv Läti meistrivõistluste etapp.

“HRC Honda Racingul oli Eesti meistrivõistluste teisel etapil hea päev, Hondad töötasid hästi ja võidusõitjad tulid ilusti finišisse," rääkis tiimi juht Juss Laansoo. "Täna oli Priit Rätsepa päev. Ta on tubli olnud ja enda võimalused ilusti realiseerinud. Täna tegi Priit head tööd nii startide kui ka esimeste ringidega. Esimeses sõidus kaitses ta enda seljatagust ilusti lõpuni välja ja andis endast kindlasti 100%. Teises sõidus rikkus väikene viga ja kukkumine tema täiusliku päeva, kuid kes teeb, sel ka juhtub. Etapivõit on preemia Priidu tehtud tööle. HRC Honda Racingu teisel sõitjal Henry Vesilinnul ei olnud aga parim päev. Esimeses sõidus oli Henry teisel kohal ja näitas alates kolmandast ringist head hoogu ning ta suutis ühel korral ka Meicot rünnata, kuid ei suutnud katset vormistada ning pidi sõidu teisena lõpetama. See oli väga hea, sest noortel oli koos hea sõit ja tugev pingutus, mis tuleb alati kasuks. Teises sõidus ei olnud Henry aga päris tema ise lõpetades sõidu kuuendana. Meistrivõistluste etapil tuli küll poodiumikoht, mis natukene summutas pilve, sest vaja oleks olnud samal päeval ikkagi kaks ilusat sõitu kokku panna. Henry hoiab aga ikkagi meistrivõistluste arvestuses teist kohta ning kõik on korras, tuleb lihtsalt treeninguid jätkata ning säilitada ka rõõmsameelsus ja positiivsus rasketel päevadel. Töö jätkub nii poiste, kui ratastega."