Priit Rätsep, kes võistleb tänavu HRC Honda Racing ridades, sai kutse oma eelmiselt meeskonnalt Estonian Express Racing osaleda Lätis ja kuna praegusel tiimil oli vaba nädalavahetus, siis oligi otsus kerge tulema. Eriti, kuna kahe meeskonna inimesed on koostööd teinud juba mitmeid aastaid.

Rätsep sõitis oma Hondal enda kvalifikatsioonigrupis välja kolmanda aja ja pääses otse finaali.
Esimeses sõidus Rätsepa start ebaõnnestus, kuid kiirelt suutis ta end esikümnesse sõita, aga mõni hetk hiljem ta kukkus ja ei saanud tsiklit kohe tööle ning langes võistlejaterivi lõppu. Noormees tegi küll kiiret sõitu, kuid 20 punktisaaja hulka ei jõudnud, kui ta lõpetas sõidu 24. kohal.

Teine sõit läks Rätsepal aga paremini. Stardist sai ta minema võistlejaterivi keskel, kuid takerdus mudasel rajal aeglasemate sõitjate taha ning esiotsa mehed said eest ära. Sõidu edenedes parandas Rätsep oma kohti ja ületas lõpujoone kaheksandana.

Rätsep oli kahe sõidu kokkuvõttes 14., etapivõidu sai belglane Damon Graulus sakslase Brian Hsu ja taanlase Thomas Kjer Olseni ees.

“Nädalavahetus algas ilusti. Kvalifikatsioonis suutsin korraliku 3. ringiaja välja sõita, mis Kegumsi rajal on sõitudeks väga oluline. Esimeses sõidus ei saanud ma stardipuu tagant hästi minema, kuid sisekurv toitis nii hästi, et jätkasin sõitu juba 8-ndalt kohalt. Kolmandal ringil suutsin muidugi kõik ära rikkuda, kui kukkusin hüppe peal nii, et ei saanud tsiklit enne kätte, kui kõik konkurendid olid mööda sõitnud. Selle kukkumisega oli korraliku tulemuse lootused kadunud, kuid võitlesin ikka sõidu lõpuni. Kuna seekord oli esimene sõit laupäeval ja teine pühapäeval, siis vigadeparandust kohe teha ei saanud. Pühapäeva hommikuks oli üllatuseks kõvasti vihma tulnud ja hommikune soojendussõit tuli vahele jätta. Rajal oli sisse sõidetud põhimõtteliselt ainult üks soon, seega möödasõitmine oli keeruline, kuid tegin sõidu jooksul selles kiires seltskonnas 10 möödumist, millega võib enam-vähem rahule jääda. Kokkuvõtvalt võib muidugi öelda, et seekord läks veidi nihu lihtsalt, aga alati ei saagi kõik ideaalne olla, kuigi kiirus ja füüsiline vorm oleks lubanud esiotsa meestega võidu sõita. Nüüd vaatame juba järgmise võistluse suunas ja treenime kõvasti edasi. Suured tänud Estonian Express tiimile ja kõikidele, kes selle projektiga seotud on!” võttis oma raske nädalavahetuse kokku Rätsep.

“Priit tegi üldjoontes korraliku võistluse. Kiirus oli tal olemas, mida näitas ka oma grupi kolmas aeg ajasõidus. Kahjuks nurjas aga hea päeva ebaõnn esimeses sõidus, aga selline kord see motosport on. Eks nüüd on aeg Lommeli etapi peale mõelda,” rääkis Estonian Express Racing juht Andrus Möllits.

HRC Honda Racing üks eestvedajatest Juss Laansoo jäi Lätis käiguga rahule: “Meeskonna poole pealt üritasime endast kõik anda. Tsikliga käis töö pidevalt, kuna Kegums oli meil CRF250R-iga esimene tõsisem proovikivi. Tsikkel oli vägagi konkurentsivõimeline ja julgen väita, et pärast saadud kogemusi töötab meie CRF250R järgmisel korral veelgi paremini. Suured tänud Estonian Expressi tiimile Priidu EM-le viimise eest ning kummardus ka meie toetajatele, kes projektile kaasa aitasid!”