MX Pro klassis osalenud Rätsep sõitis kvalifikatsioonis oma Hondal välja paremuselt seitsmenda aja, kiireima ringiaja tegi samuti Hondal võistlev üks parimaid Läti sõitjaid Matiss Karro.
Esimest sõitu juhatas Karro kuni kaheksanda ringini, kuid siis ta pidi sõidu pooleli jätma ja liidriks asus pikalt teisena sõitnud Rätsep, kes suutis sõitu võiduka lõpuni kontrollida. Teiseks sõitis end Harri Kullas ja kolmandaks lätlane Davis Ivanovs.
Teises sõidus oli Rätsep avaringi järel kuuenda koha peal, kuid siis tuli kukkumine ja ta langes 11-ndaks. Sõidu edenedes näitas noormees head sõitu ja suutis end siiski viiendaks sõita, võidukihutamise esikolmiku moodustasid Kullas, lätlane Toms Macuks ja Ivanovs.
Päeva viimases sõidus oli Rätsep sõidu poole distantsini kuuendal kohal, kuid siis möödus ta Macukist ja lõpetas sõidu viiendana. Selle sõidu võitis omakorda Tanel Leok, Karro ja Kullase ees.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis Kullas (96 punkti) Ivanovsi (92 p) ja Rätsepa (91 p) ees. Sarja liider on Ivanovs (188 p), Rätsep tõusis teiseks ja ta jääb lätlasest 6 punkti kaugusele. Kolmandal kohal on Macuks, kellel on koos 162 punkti.

“Riia rada oli seekord suhteliselt keeruliste tingimustega. See oli lühike, tolmune ja sellele tekkisid väga imelikud augud. Hiljem hakkas muidugi sadama, mis tegi asja veelgi keerulisemaks. Kuna Riia rada oli lühike, siis on seal start alati määrava tähtsusega. Esimene sõit sain ilusti minema ja suutsin sõidu võita. Teises kukkusin korraks, aga lõpetasin sellest hoolimata 5-ndana, kolmandas sõidus tuli lihtsalt halb start ja tulemuseks taas viies koht. Võistlusega jäin suurtes piirides rahule, tulemus ei olnud just mitte kõige parem, aga selle raja ja tingimuste kohta ütleks, et koos poodiumikohaga tervena koju saada oli väga hea!” võttis oma Läti-reisi kokku Rätsep, kelle järgmine võistlus on 8. juulil Sõmerpalus toimuv rahvusvaheline staadionikross Väino Leoki rändkarikale.

Superkauss sarja järgmine etapp sõidetakse 16. augustil.