„Väga hea päev oli. Ma ei teinud ühtegi viga ja masinaga ei olnud mingeid probleeme,“ ütles Pavoni finišis. „Väga hea tunne on võita!“

Eilse päeva parima tulemuse teinud Rannar Uusnal tänane päev nii hästi ei õnnestunud, oma klassis Senior E3 oli ta viies. „Endurotestil vaatasin, et selles kohas ei tohi mingil juhul kukkuda, aga just seal vääratasin ja jäin kuidagi eriti kinni. Peale kahte kukkumist ei leidnud enam õiget sõidurütmi,“ ütles Uusna. „Kolmas kukkumine oli veel, ei olnud täna nii hea päev. Vähemalt sain eile head punktid Euroopa meistrivõistluste arvestusse, eks näis, mis seisu tänane tulemus kokku annab.“

Ka täna oli ilm Paikusel endurosõiduks soodne – öösel ja hommikul kergelt tibutas, enamiku päevast oli pilves ja palavus ei teinud sõitjatele liiga.

Päeva kiireima Pavoni aeg oli 43:30,6. Üldarvestuse teise aja sõitis välja soomlane Lari Jukola, kes oli Junior E1 klassis teine ja kaotas võitjale 16 sekundiga. Klassi Senior E3 võitja, liivaspetsialistist sakslane Dennis Shroeter leidis täna Paikusel sobiva sõidurütmi ning sõitis üldarvestuses välja kolmanda aja, kaotades liidrile 25 sekundit.

Konkurents Senior E3 klassis oli ülitihe, esimesed neli sõitjat olid kümne sekundi sees. Itaallane Oscar Baletti oli ka täna teine ja soomlane Aleksi Jukola kolmas. Uusna kaotas klassi võitjale 16 sekundiga. Etapi võitis 34 punktiga Balletti, Uusna oli teine (31 p) ja Jukola (30 p) kolmas.

Priit Biene sai täna Junior E2/E3 klassis neljanda koha. „Täna oli juba palju-palju parem,“ oli noormees ka ise hea tulemuse üle rõõmus. Klassi võitis itaallane Lorenzo Macoritto, kelles Biene oli 37 sekundit aeglasem.

Peakorraldaja Toivo Nikopensius oli finišis silmnhähtavalt väsinud, kuid sai oma klassis Veteran nagu eilegi kaheksanda koha. Ta rõõmustas nii selle üle, et ise tervelt lõpuni jõudis kui selle üle, et kogu korraldustoimkond üristusega hakkama sai. Töö Paikusel lõpeb alles järgmisel nädalal, kuna kogu suure vaevaga üles ehitatud rada tuleb ka maha võtta.

Klasside esikolmikud: Junior E1: Matteo Pavoni (Itaalia), Lari Jukola (Soome), Kristof Kouble (Tšehhi); Junior E2/E3: Lorenzo Macoritto (Itaalia), David Abgrall (Prantsusmaa), Matias Savo (Soome); Junior alla 20aastased: Joakim Grelsson (Rootsi), Calle Johansson (Rootsi), Daniel Mundell (Suurbritannia); Senior E1: Andreas Linusson (Rootsi), Daan Bruijsten (Holland), Kimmo Hurri (Soome); Senior E2: Jamie Lewis (Suurbritannia), Mika Barnes (Soome), Marco Neubert (Saksamaa); Senior E3: Dennis Shroeter (Saksamaa), Oscar Baletti (Itaalia), Aleksi Jukola (Soome); Naised: Nina Klink (Holland), Jessica Gardiner (Prantsusmaa), Hanna Berzelius (Rootsi); Veteran: Petri Pohjamo (Soome), Arne Domeyer (Saksamaa), Janne Mukkala (Soome).

Eesti meistrivõistluste klassid sõitsid täna vaid kaks ringi ja kiireima aja 28:47,4 sõitis täna välja Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK), kes oli ka E-1 klassi kiireim. Klassi E-2 võitis täna Matias Savo (Soome), E-3 Rannar Uusna, Seeniorid 40+ Janis Vinters (Läti), Juuniorid Kosti Kirjavainen (Soome). Eesti karikavõistluste klassides Timo Hermlin Harrastajad, Andrus Allikvee klassis Veteranid 50+, Ain-Gustav Bartels klassis Algajad, Rene Šapran klassis Uustulnukad ja Marita Nyqvist klassis Naised.

Paikuse turba- ja liivapinnase rohke võistlusraja pikkus oli 62 km, kus oli üks endurokatse (ET), kaks krossikatset (CT) ja 2 ajakontrollpunkti.

Enduro Euroopa meistrivõistluste järgmine etapp toimub 5.-6. augustil Saksamaal Burgis.