Ott Tänak ja Kuldar Sikk teevad enne Saaremaa rallit Ford Fiesta Super 2000 autoga kaasa Soome meistrivõistluste viimase etapi, 25.-26. septembril sõidetava Finnsco ralli Hyvinkääl.

Ott Tänak: „Saaremaa ralli saab põnev olema sest N-rühma autol on ühed eelised ja Super 2000 autol jälle teised eelised. MM-rallid on siiski näidanud, et Super 2000 autod on kiiremad. Eks Saaremaal on esimesi katseaegu väga põnev jälgida, ootan huvitavat võidusõitu."

Tänak sõidab Ford Fiesta Super 2000 autoga Eesti meistrivõistluste arvestuses klassis N4, kus ta hetkel on kolmandal kohal. Saaremaa rallil lisab N-rühma konkurentsi ka Norra selle klassi meister Sveinung Bieldtvedt.

Korraldajad on tagasi toonud ka Kuressaare linnakatse, mis sõidetakse reede, 8. oktoobri õhtul. Linnatänavatel sõidetav katse on suures plaanis sama, mis varem. Sisse on viidud mõningad väikesed muudatused, mis teevad katse pealtvaatajatele paremini jälgitavaks. Muutunud on ka laupäevase servise asukoht, mis on Kogula asemel nüüd Orikülas, kus on selleks tarbeks välja ehitatud suurem plats.

43. Saaremaa ralli üks osa on Kuressaare kultuurikeskusesse välja pandud näitus „Eesti mootorisport läbi aegade". Näitusel saab näha Eesti Mootorispordi Muuseumi eksponaate, omaaegseid võistlusautosid, tsikleid ja võidusõiduvarustust. Järgmisel, 2011. aastal tähistab Eesti mootorisport oma 90. juubelit ja Saaremaa rallil väljas olev näitus on üheks sissejuhatuseks tulevale juubeliaastale.

Saaremaa ralli võistlusraja üldpikkus on 525 kilomeetrit, millest kiiruskatseid on 115 kilomeetrit.
Lisainfot Saaremaa ralli kohta saab aadressilt www.saaremaarally.eu.