Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad Argentinas Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga ja püüavad WRC 2 klassi punkte. Neljapäeva õhtul sõideti ralli keskuseks oleva La Paz linna ääres 6,04 kilomeetrine publikukatse, millele eelnes hommikul sõidetud testikatse. Peale esimest katset on Tänak ja Mõlder WRC 2 klassi kolmandal kohal.

Hommikusel testikatsel oli eestlastel pisut tehnilisi probleeme, kuid need suudeti lahendada ja katse läbiti kaks korda. Esimeseks katseks oli 6,04 kilomeetrine publikukatse, kus Tänak ja Mõlder näitasid kolmandat aega. WRC 2 klassi liidrid peale avakatset on eestlaste tiimikaaslased Jari Ketomaa ja Kaj Lindström (Ford Fiesta R5), kellele kaotati 1,1 sekundit. Nende vahele jäi Peruu/Argentina rallipaar Nicolas Fuchs-Fernando Mussano (Ford Fiesta RRC), kelle edu kolmanda koha ees on pool sekundit.

„Hommikul oli väike närvikõdi, kui testikatsele minnes hakkas autos üks juhtblokk suitsema. Õnneks jõudsime servisesse tagasi, mehaanikud tegid head tööd ja saime kaks korda ka testikatset sõita. Esimene katse oli väga libe ja mudane, sõitsime selle puhtalt läbi ja oleme tänaseks valmis,“ rääkis Tänak.

Ralli piirkonnas olid veebruaris ja märtsis tugevad vihmasajud, mis muutsid teed pehmeks ja eriti keerulised saavad oleme katsete kordusläbimised, mida on igal päeval. See mõjutab kindlasti ka rallit, seda kinnitas ka Tänak.

„Peale rajaga tutvumist võib öelda, et tuleb keeruline ralli ja RRC autodega on siin kindlasti raske võistelda, põhjuseks just rasked olud (RRC autod baseeruvad WRC autodel). Eesmärk on liikuda kindlas tempos,“ ütles Tänak peale esimese katse lõppu.

Reedel algab esimene katse Argentinas Eesti aja järgi kell 15.08 ja ees ootab tõsine tööpäev. Läbitakse küll ainult neli katset, kuid nende kogupikkus on 157,94 kilomeetrit. Reedel läbitakse kahel korral ralli pikim, 51,88 kilomeetrine Ascochinga katse. Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad esimesele katsele 18. autona.