Teisel kohal asuv Andreas Mikkelsen kaotab Tänakule 4,2 sekundiga, kolmandat kohta hoidev Hayden Paddon 10,2 sekundiga.

Neljapäeva õhtul toimunud avakatse kolmanda ajaga lõpetanud Eesti tandem alustas väga kenasti ka teist võistluspäeva - teisel, kuue ja poole kilomeetri pikkusel kiiruskatsel sõideti Hayden Paddoni ja John Kennardi järel välja paremuselt teine aeg ning mindi sellega üldarvestuses koguni liidriks.

Liidrikohta Eesti ekipaaž aga kaua hoida ei suutnud - kolmandal kiiruskatsel sõitis parima aja välja Andreas Mikkelsen, kes sellega ka kokkuvõttes 3,6 sekundi suuruse eduga juhtohjad enda kätte võttis.

Neljandal kiiruskatsel tegid Tänak ja Mõlder taas väga hea esituse, saades üle 21 kilomeetri pikkuse sõidu järel kirja katsevõidu ning vähendades sellega vahe Mikkelseniga 2,3 sekundi peale. Viiendal katsel nii hästi paraku ei läinud - üldarvestuses langesid eestlased kolmandaks, vahe liidri Mikkelseniga oli täpselt kuus sekundit.

Kuuendal kiiruskatsel näitas Tänak taas oma kiirust - katsevõit vähendas kaotust nii Mikkelseni kui Paddoniga võrreldes ning kuue stardi järel oli vahe liidrist norralasega 3,5 ning teisel kohal püsiva austraallasega 1,6 sekundit. Järgnes MM-sarja üldliider Sebastien Ogier, kes jäi Tänakust maha 5,3 sekundiga.

"Andsin endast absoluutselt kõik. Tahan näidata oma head kiirust, see on minu peamine eesmärk," sõnas Tänak 6. katse järel ralliraadiole.

Ott Tänak võitis ka seitsmenda kiiruskatse ning tõusis üldarvestuses teiseks. Kaotust liider Mikkelsenile on nüüd vaid 0,3 sekundit! Eestlane sõnas selle katse järel ralliraadiole: "Täiesti ulmeline katse! Ülimalt keeruline ja väga rööpas rada. Kartsin juba, et juhtub sama, mis Portugalis. Sellisel kiirusel on kerge eksida."

Kaheksandal katsel liidrikohale

Kaheksandal kiiruskatsel oli Tänak taas kiireim ja tõusis ralli üldliidriks, edestades nüüd Mikkelseni 3,2 sekundiga! Juba neljanda katsevõidu saanud eestlane sõnas ralliraadiole: "Kui sul on kiire, siis pole aega jalga gaasipedaalilt tõsta! Täna on jalg põhjas reede!"

Üheksanda katse neljanda ajaga säilitas Tänak liidrikoha. Vahe lähima jälitaja ehk Mikkelseniga kahanes kahele sekundile. Tänaku kommentaar: "Lahe päev on olnud, pärastlõuna on sujunud hästi ning rehvid töötavad korralikult."

Reedese viimase kiiruskatse, mis oli 2,5 km pikkune, lõpetasid eestlased 1.-2. koha jagamisega, saades Ogieriga sama aja. Vahe üldkokkuvõttes teisel kohal sõitva Mikkelseniga on nüüd 4,2 sekundit.

"Meie tänane hommik polnud nii hea, aga pärastlõuna oli igati nauditav. Tunne on mõistagi hea (liidrina), kuid homne päev tuleb tänasest veidi erinev. Läheme igatahes ka homme võitlema," kommenteeris Tänak viimase katse järel.

Homme sõidetakse 7 kiiruskatset, neist esimene algab meie aja järgi kell 10.55.