Kui hommikul pisut sadas ning treeningud ja kvalifikatsioonid tuli pidada märjal rajal, kuid sealt edasi läks ilm kuivaks ning pärastlõunaks tuli ka päike välja.

Citroen 65cc klassis võitis kvalifikatsiooni Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK). Esimeses sõidus sai ta parima lähte ja edestas Richard Paati (KTM, AYR Racing Team) 18 sekundiga. Teise-kolmanda koha peale heitlesid Joosep Pärn (KTM, Pärnu Motoclub) ja Janis Kubulins (KTM, Läti), Kubulins jäi lõpuks peale. Ka teises sõidus läks Pikand kohe liidriks ning Paat tema järel, kuid peale esimest ringi loovutas Paat kaks kohta Kubulinsile ja Pärnale, kes vastavalt teise ja kolmandanda ka finišisse jõudsid. Kokkuvõttes esimene Pikand, teine Kubulins ja kolmas Pärn. „Pisut porisemad tingimused ja raske rada paistavad Romeole sobivat,“ ütles isa Ergo Pikand. „Nüüd läheme Langele MXGP Academy laagrisse ja peale seda peab kohe Stelpesse viimasele EM-tsoonietapile sättima. Tahame seal ka hea sõidu teha, ehk õnnestub veel finaali pääseda.“ Peale viite etappi on selles klassis sarja liider Richard Paat.

Citroen 85cc klassis oli taas kiireim soomlane Sampo Rainio (KTM, Tihemetsa MK). Kvalifikatsiooni parima aja sõitis välja Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia), kes edestas Rainiot 0,3 sekundiga. Rainio läks juhtima esimest sõitu, kuid peale starti pääses Karu tast mööda, kes suutis liidripositsiooni hoida neli ringi, seejärel läks Rainio oma teed, edestades Karu finišis 33 ja Mikk Martin Lõhmust (KTM, HRC Racing Team Estonia) 50 sekundiga. Teise sõidu esikolik oli sama, kuid vahed väiksemad, vastavalt 13 ja 37 sekundit. Ka poodiumile astusid Rainio, Karu ja Lõhmus. Lõhmus jätkab ka sarja liidrina.

50cc stardirivi oli taas pikim, koguni 26 sõitjat. Esimeses sõidus läks kohe liidriks Jekabs Kubulins (KTM, Läti), väga tubli sõidu tegi Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing), kes suutis ennast kuuendalt kohalt teiseks sõita, kolmanda positsiooni hõivas Remi Felman (KTM, RedMoto Racing). Teises sõidus läks aga Felman kohe juhtima ning tema selja taga jagasid Rasmus Avik ja Kristen Soha (mõlemad KTM, RedMoto Racing), kes tõusis kolmandaks koguni kümnendalt positsioonilt. Kokkuvõttes viis etapivõidu koju Felman Kubulinsi ja Aviku ees. Sarja liidripositsiooni hoiab aga Kubulins.

Kõige väiksemate, Toit's 50 PW/Mini klassis oli rajal rekordarv sõitjaid, 12. Ägedaima heitluse pidasid taas maha Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK), Krevor Marcel Nõmme (KTM, Kahro Racing) ja Mattias Tamekant (KTM, RedMoto Racing). Esimese sõidu võitis Leok Nõmme ja Tamekanti ees. Teises sõidus jäi aga Nõmme peale, Leok oli Tamekanti järel teine. Kokkuvõttes esimene Nõmme Leoki ja Tamekanti ees.

BucciMoto kolmandal etapil tabas nii mõndagi sõitjat ebaõnn
BucciMoto Pitbike Cup kolmandal etapil võitis Laager.ee Pitbike A klassi esimese sõidu Heido Havam (HRC Eesti Racing Team) kahe lätlase, Ralfs Skopansi ja Emils Karro (mõlemad BucciMoto) ees, ebaõnne oli Juss Maidlal (BucciMoto, Kagu MK), kes neljandalt kohalt katkestas. Teise sõidu Maidla aga võitis, Karro oli teine ja väga iluse sõidu teinud Kristel Raba (BucciMoto, Viljandi VMK) kolmas. Havam teisest sõidust tulemust kirja ei saanud, ning kokkuvõttes viis esikoha Lätti Karro, Maidla oli teine ja Kristel Raba napsas tugevamast soost konkurentide ees poodiumi kolmanda koha. Maidla hoiab selles klassis ka sarja liidripositsiooni.

Kvalifikatsiooni järgi aeglasemas võistlusklassis, Kaasik&Raja Pitbike B klassi esikolmik oli Janis Ozolins (Pitpro, Läti), Marnet Teichmann (Pitster Pro) ja Arturs Vanags (BucciMoto, Läti).

UNB Pitbike 35+ esimene sõit Marko Lepik (BucciMoto, Mini RC), Romet Ahi (Pitpro, Mini RC) ja vanameister Mati Tagapere (Rotek, Mini RC). Teises sõidus sai Tagamere Lepiku järel koguni teise koha, kolmanda koha sai siin Jurijs Sigajevs (BucciMoto, Läti). Kokkuvõttes võitis Lepik Tagapere ja Ahi ees. Nii selles kui ka järgmises klassis on sarja liider Lepik.

Ka MiniDirt 88 Semi klassis oli Lepik esimeses sõidus esimene, teine Sigaejvs, kolmas Kaido Raud (YCF, Viljandi VMK). Väga hästi startinud Kristel Raba lõpetas neljandana. Teises sõidus pidi Lepik Sigajevsile alla vanduma, kolmas oli seegi kord Raud ning poodiumi hõivasidki Sigajevs, Lepik ja Raud.

Motokrossi noortesari jätkub 23. juulil Äksis ja BucciMoto Pitbike Cup finaaletapp toimub 6. augustil Sulbis, Võrumaal.