Esialgu on Kovalenkol plaanis kaasa teha kolm etappi. Sellega saaks temast esimene Eesti naisringrajasõitja, kes kunagi MM-il võistelnud. Paralleelselt sõidab Kovalenko täishooaega Itaalia meistrivõistluste Yamaha R3 sarjas.

Esimene MM start on tal plaanis teha Misano ringrajal, 18. juunil. Järgmisel nädalavahetusel toimuval Motomessil tutvustab Anastassia Kovalenko lähemalt oma uue hooaja plaane.

Eelmisel aastal saavutas Kovalenko Euroopa juunioride karikasarjas naiste arvestuses neljanda koha.

“Kuna nii noorte sari kui ka naiste arvestus, kus ma kahel varasemal aastal võistlesin, kadusid pildilt, tuli otsus astuda suur samm edasi ja sõita MM-il," rääkis Kovalenko. "Arvan, et just väiksema kubatuuriga klassis on mul kõige suurem tõenäosus meestega konkurentsis püsida, kuna antud rattaga sõit ei nõua nii palju füüsist kui seda näiteks 600 cm3 tsikkel. Samuti annab minu kerge kehakaal väikese eelise kiirendamisel ning tippkiiruse kogumisel,” lisas kaunitarist kiirusekummardaja.

“Kuigi sain mitmelt tiimilt pakkumise terve MM-i hooaega kaasa teha, otsustasin siiski see aasta kaasa sõita ainult valitud etapid. Terve hooaeg on väga kulukas ja hetkel sellist ressurssi ei ole. Vähetähtsaks ei saa pidada ka fakti, et käesolev sari stardib alles esimest aastat, mistõttu on pigem kasulik sellel aastal jälgida, mis tiimid ja tsiklimargid on konkurentsis eespool, samuti kasutada seda aastat nn “õppeaastana” vundamendi ladumiseks. Väikese rattaga sõit nõuab stiili muutust, mistõttu püüan võimalikult varakult soetada endale 300 cm3 treeningratta, et olla esimeseks etapiks maksimaalselt valmis. Eelnevat silmas pidades, tuli ka otsus paralleelselt kaasa sõita Itaalia meistrivõistlusi Yamaha R3 klassis," selgitas Kovalenko otsuste tagamaid.