Laupäeval, 13. augustil on võistlustules 9 masinaklassi, Eesti meistrivõistluste punkte jagatakse klassides 50cc, 85cc, MX2, MX2Jun, MX1, Mini MX Open ja MX V (Veteran). EKV punktidele sõidavad MX Hobi, Mini MX Hobi.

MX1 ja MX2 klassis on juhtimas maksimaalse 100 punktiga Tanel Leok (KTM, KTM Racing Estonia). Tanel on kahel esimesel etapil olnud pidurdamatu. Ta on võitnud kõik 8 võistlussõitu ja 4 kvalifikatsiooni. Kas keegi suudab Tihemetsas peatada Taneli võiduseeria? Selle plaaniga tulevad starti mitmed mehed. MX1 klassis hoiab teist kohta 78 punktiga Gert Krestinov (Honda, Motoextreme) ja kolmandal kohal on Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK), kes on kogunud 69 punkti, vaid ühe punktiga kaotab Aigarile Andero Lusbo (Yamaha, Kagu Motoklubi). Seni ainult ühel etapil osalenud Harri Kullas (KTM, KTM Racing Estonia) on 44 punktiga kuuendal kohal ja Priit Rätsep (Honda, PMC Honda Racing) 40 punktiga kümnendal kohal.

MX2 klassis hoiab teist kohta 86 punktiga Tanel Leoki meeskonnakaaslane Karel Kutsar (KTM, KTM Racing Estonia). Kolmandat kohta hoiab 67 punktiga Claudius Roosma (Yamaha, Spordiklubi Yamamoto RC). Neljandal kohal on 62 punktiga ühe sõidu tehnilistel põhjustel katkestanud Erki Kahro (KTM, Pärnu Motoclub).

Pühapäev, 14. august kuulub tavapäraselt quadidele ja külgvankritele. Eesti meistrivõistluste arvestuses sõidavad Q50, Q100, Q200, Quad Open, K/V. EKV punktid jagatakse Q200B, Quad Amatöör, Quad Hobi, Quad Veteran, Q250, K/V Veteran ja K/V Hobi sõitjate vahel.

Pühapäevasteks põhiklassideks on Quad Open ja Külgvankrid. Quad Open klassis on meistrivõistluste liider pärast kahte etappi maksimaalse 100 punktiga Kevin Saar (Honda, Pärnu Motoclub). Teisel kohal on 78 punktiga Martin Filatov (Honda, Kagu MK) ja kolmandal kohal 63 punktiga Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu Motoklubi).

Külgvankrite põhiklassis on EMV arvestuses sõidetud üks etapp. Liidrid on 47 punktiga Igor Rodionov ja Arturs Linters (RUS/LAT, WSPZ ). Teist kohta jagavad 40 punktiga Gert Gordejev ja Keit Kivaste (ZABEL, RedMoto Racing) ning soomlased Riku Kunnas ja Lari Kunnas (Husqvarna). Hetkel on neljandad 32 punktiga Kert Varik ja Maarek Miil (KTM, AYR Racing Team), kelle tagasihoidlik punktisumma on tingitud tehnilistest probleemidest avaetapil Karksi-Nuias. Viimastel maailmameistrivõistluste etappidel on näidanud mehed siiski head minekut ja kui tehnika vastu peab on nad suured favoriidid etapivõidule Tihemetsas.

Korraldajad on taas mõelnud ka publikule ja lisaks põnevatele võistlussõitudele jätkub raja ääres ka muid tegevusi kogu perele. Koostöös Maanteeametiga pakutakse laupäeval lastele jalgrataste vigursõidu võimalust ja infot jalgratturi ohutuse teemal. Koostöös Ramoga on võimalik teha esimest tutvust krossimootorrattasõiduga. Igal Eesti meistrivõistluste etapil toimub publikuviktoriin, millega tähistame 70 aasta möödumist esimesest motokrossivõistlusest Eestis. Lisaks loositakse kõigi piletiostjate vahel välja kaks Tallinki kruiisi neljale inimesele Rootsi ja neli liitrit Addinoli mootoriõli.