EMX125 klassis olid Saksamaal võistlemas Meico Vettik (KTM) ja Jörgen- Matthias Talviku (Yamaha). Mõlemad noormehed said enda grupi kvalifikatsioonist otse finaali, kui Vettik näitas enda grupi teist ja Talviku omas 12ndat aega.

Avasõidus hoidis Vettik stardi järel pikalt viiendat kohta, kuid sõidu lõpus andis kaks kohta ära ja oli 7. Talviku oli avaringil alles teise kümne keskel, kuid sõidu edenedes tegi väga head tempot ja tõusis lausa kaheksandaks.

Vettik tegi teises sõidus väga hea stardi ja ta asus sõitu juhtima ning püsis esimesena kuni viienda ringini, kui temast möödus itaallane Mattia Guadagnini ning mõni ring hiljem sai eestlasest mööda ka sarja liider austerlane Rene Hofer. Rohkem konkurente Vettikule enam ohtlikuks ei saanud ning ta lõpetas Guadagnini ja Hoferi järel kolmandana. Talvikul kahjuks teine sõit ebaõnnestus, kui ta jäi stardi järel viimaste hulka. Sõidu jooksul tõusis ta küll punktikoha lähedusse, kuid sõiduviga ei lubanud enam 23ndast kohast.

Etapi võitis Guadagnini (47 punkti), teise koha sai samade punktidega Hofer ja poodiumi madalaimale astmele tõusis Vettik (34 p), Talviku (13 p) oli 16.

Meistrivõistluste liidrina jätkab Hofer (180 p), kellele järgnevad Saksamaa neljas, prantslane Thibault Benistant (132 p) ja soomlane Emil Weckman (111 p), tema oli Saksamaal 7. Vettik tõusis 54 punktiga 15. kohale, Talviku on 29 punktiga 19. kohal.

MXGP klassis oli Tanel Leok kvalifikatsioonisõidus 23. Esimeses sõidus ületas ta lõpujoone 19. ja teises 20. kohal, mis andis talle 3 punktiga 21. koha. Etapi võitis mõlemas sõidus alistamatuks jäänud hollandlane Jeffrey Herlings (50 p), kellele järgnesid sloveen Tim Gajser (44 p) ja prantslane Gautier Paulin (40 p). MM-arvestuses suurendas Herlings vahet ja tal on nüüd koos 386 punkti, teine on valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (338 p), kes oli Saksamaal 6. ning kolmandal kohal platseerub Saksamaa 4. belglane Clement Desalle (278 p). Leok asub 51 punktiga 20. kohal.

MX2 klassis sai Hardi Roosiorg (KTM) kvalifkatsioonis 20. koha. Finaalsõitudes ta kahjuks MM-punkte juurde ei saanud, kui ta oli avasõidus 27. ja teise 21. Etapi esikolmiku moodustasid hispaanlane Jorge Prado, lätlane Paulss Jonass (mõlemad 47 p) ja lõuna-aafriklane Calvin Vlaanderen (40 p). MM-liider on endiselt Jonass (351 p), kellele järgnevad Prado (329 p) ja Thomas Kjer Olsen (288 p), tema oli Saksamaal 8.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 3. juunil Inglismaal Matterley Basini rajal, kus eelmine aasta toimis Rahvuste Kross.

Eesti parimad asuvad aga võistlustulle juba eeloleval nädalavahetusel Lange motokeskuses algavatel Eesti meistrivõistlustel, kus lisaks Eesti arvestusele jagatakse ka Läti tiitlivõistluste punkte, mis tähendab, et kohal on Baltikumi parimad sõitjad ning ka ohtralt kiireid sõitjaid teistest naaberriikidest.