Kui eelmisel aastal sai näha MMM raames ööenduurot, kus tempot tegi tänavune Euroopa hõbedamees Martin Leok, siis tänavu on lisaks tavapärasele MMM’ile enduuro taas kavas. Küll aga suuremalt ja võimsamalt. Ka reede õhtul Viljandi kesklinnas sõidetav proloog on enduurolik ja kui võtta arvesse, et üks korraldajatest Toomas Triisa osales tänavusel Red Bull Romaniacs’il, siis pole keeruline arvata, kust talle selline mõte pähe hüppas. Tõsi, olgu kohe rahustuseks öeldud, et MMM’i proloog on poisike selle kõrval, mida Toomas Triisa ja teised pidid Rumeenias läbima.

Vaatamata sellele pakub see aga vaatamist kuhjaga. Kohas kus folgi ajal on olnud toidutänav on selleks hetkeks üles seatud ca 200 meetrine sirge, asfaldil kulgev rada. Rajal on aga takistused, mida on maksimum kümme. Proloogi läbimine pole MMM’i osalejatele kohustuslik, kuid annab teatava eelise laupäevastes startides. Samal ajal rõhutavad korraldajad, et läbimismeetod on vabatahtlik, sõida või lükka käekõrval ja enne saab seal ka pisut takistustest üleminekut harjutada. Või siis möödaminekut.

Selline oli Red Bull Romaniacs proloog, MMM’i oma tuleb ikka vähe lihtsam.

Ka sellel aastal on enduuro MMM’i kavas ja neile, kes enduurol stardivad, on proloog esimeseks testiks. Jagunemine käib nii masinaklasside kui taseme alusel, on nii hobiklassid kui ka profid. Enduuro algab laupäeval kell 17.00 ja rada suletakse kell 19.00 Peale seda kinnitavad profid endale ja ratastele külge tuled ja lähevad pimeduses veel neljaks ringiks metsa. Ja üks asi veel, osalemaks enduurol, ei pea olema enduuro valmidusega tsikkel.

Uuendustest veel. Laupäeval kell 12.00 stardivad Holstre-Nõmme raja lähistelt oma viimasele meistrisarja etapile motoorienteerujad, kes on tagasi kella kuue-seitsme ajal õhtul. Pühapäeval sõidetakse hooaja viimane Honda Racing Motokrossi Karikas sarja etapp, kus antakse kahekordsed punktid. Üks MX2 klassi Hondadel sarjas osalenutest saab endale sarja peaauhinna, uue Honda krossitsikli. Pühapäeval on rajal klassi Retro sõitjaid, kuhu on oodata hulgaliselt soomlasi.

Mehaanikute mitteametlikud maailmameistrivõistlused sõidetakse 5.-7. oktoobril Holstre-Nõmme krossirajal. MMM-i eesmärk on pakkuda kord aastas motomehaanikutele ja teistele motokrossi/enduuro huvilistele võimalust panna proovile oma motokrossi/enduro oskused ja võistelda teiste omasugustega. Eelmiste aastatega sarnaselt on korraldajate eesmärk ka sel aastal tuua rajale noored krossisõitjad, samuti on mõeldud enduro sõitjatele.