Neljapäeval toimus võistlussõit klassis Junior Ski 10-12 Lites. Päev algas vabatreeninguga, mille järel toimus poolfinaal ja kaks võistlussõitu. Lisapinget andis päevale võistlusmasina seisukord, kui peale poolfinaali tekkis masina põhja küljeossa väike auk, mis tuli kiiresti lappida. See sai valmis vahetult enne Mattiase esimest võistlussõitu.

Esimeses sõidus oli eestlane stardiringilt tulles 3. kohal ning võttis hooga esimestele sappa. Temast olid eespool Ameerika ja Dubai juuniorid. Võistluspinge, laine ja survestamine tegid oma töö ja sellele pidas tol hetkel kõige paremini vastu Mattias, kes võttis sõidust esikoha.

Sõidust tulles selgus, et liim ja pahtel on augult kadunud ning tuleb teha uus remont. Aega oli selleks 20 minutit ja käepäraste vahenditega sai auk ajutiselt lapitud.

Teises sõidus hoidis eestlane teist kohta peaaegu sõidu lõpuni, kuid viimase ringi topeltrajale minnes otsustas ta teha sõidule turvaline lõpp, sest tagant oli survestamas konkurent, kes ei ohustanud kuidagi tema meistritiitlit. Enne finišit langes ta kolmandale kohale, kuid see ei muutnud tema võistluse lõpptulemust. See oli hetk, kus tuli lihtsalt finišijoon ületada.

Reedesel autasustamisel kuulutati Mattias Reinaas IJSBA World Finals 35. juubeliaastal klassis Junior Ski 10-12 Lites maailmameistriks. Teiseks tuli Julien Beaumer (USA) ja kolmandaks Corban Farnley (USA).

Ski Lite klassi võistlusmasinateks on tehniliselt võrdsed kahetaktilised jetid ning vastasteks mitmed eelmiste aastate meistrid.

Laupäev algas treeningsõidu ja poolfinaaliga klassis Junior Ski 10-12 Stock. Kaks võistlussõitu toimusid pühapäeval. Reinaas sai sõitudes 11. ja 3. koha ning oli kokkuvõttes kuues. Maailmameistriks tuli Tallon Chambers USA-st.