Laupäeval sõideti vihmamärjal rajal kvalifikatsioon ja esimene võistlussõit, kus Rump 23. kohalt startides juba esimese ringi järel katkestas. Teine sõit on kavas täna kell 15.15.

Kvalifikatsioon sõideti kahes grupis, esimene kvalifikatsioonigrupp sõitis veel vihmarehvidega, kuid kui rajale tuli teine grupp koos Rumpiga, hakkas rada kuivama ja kvalifikatsiooni käigus vahetati vihmarehvid kuiva ilma rehvide vastu.

Kvalifikatsioonis sõideti välja mõlema sõidu stardikohad, paremuselt esimene ringiaeg määras ära esimese sõidu stardikoha ja paremuselt teine ringiaeg teise sõidu stardikoha. Esimeses arvestuses oli Rumpi aeg oma grupi 12 ja kohe grupi peale kokku 23, teises aga kuues ja kokku 11.

"Meie kvalifikatsiooni tulemus läks kahjuks taktika nahka, sõidu käigus hakkasid kõik rehve vahetama, meie jäime sellega liiga viimasele hetkele. Nick de Vries sõitis kvalifikatsiooni parima aja välja siis, kui läksime rehve vahetama. Teisalt oli meil ka ebaõnne, sest sain ühe ringi teha, kuid siis polnud veel rehv õigel töötemperatuuril. Meil oli küll aega neljaks ringiks, kuid minu teisel ringil sõitis tiimikaaslane välja ja sõit katkestati punase lipuga. Selle ringi sektoriaegadest oli näha, et see aeg oleks olnud väga hea. Kuid see on meile õppetunniks ja kogemuseks, mida sellelt nädalavahetuselt ka saada soovin," rääkis Rump.

Laupäevases võistlussõidus oli Rumpi stardikoht 23., mis tähendas starti väga tiheda liikluse keskel. Kahjuks lõppes sõit katkestamisega avaringil.

"Start oli enam-vähem, kaks esimest kurvi sain hästi läbi ja sealt edasi suutsin korralikult kohta parandada. Kuuendast kurvist välja kiirendades aga tegi konkurent ees spinni ja jäi raja keskele. Ta üritas sealt raja äärde tulla ja tuli mulle ette. Üritasin teda vältida ja tõmbasin paremale, kuid läksin seinale liiga lähedale ja vigastasin vastu seina autot. Kahjuks jäi sõit pooleli. Homme lähen rajale 11. stardikohalt, mis on kõvasti parem ja proovime uuesti. Homme peaks rada kuiv olema, ma pole siin kuivaga sõitnud, mis on taas uus kogemus aga seda me siia hankima tulimegi," võttis Rump esimese sõidu kokku.