Kose AMK meeskond oli ette valmistanud korraliku raja, võistlejate parkla ja pealtvaatamise kohad, mille osas kohalolijad kiidusõnadega kitsid polnud.

Talikrossi meistrisarja klasse oli kuus, karikasarja omasid aga seitse. Soolodel oli asja põnevamaks tegemise eesmärgil ühisesse starti kokku pandud MX1, MX2, MX2 jun ja seeniorid. Viimased sõitsid karikasarja punktide teised aga meistrisarja punktidele. Esimeses stardis näitas seeniorite klassi mees Andres Krestinov (Kawasaki), et tema kiirus ja teravus on endiselt kadestamisväärne. Stardivõit talle, poolel ringil pääses temast mööda MX1 klassis sõitev Martin Leok, kes oli rajal KTM enduurotsikliga. Tuled ja viled kenasti küljes. Leok läks oma teed ja nii sai tiitlikaitsja sõiduvõidu nii absoluudis kui MX1 klassis. Teine mees oli samuti MX1 klassi sõitja, Andero Lusbo (Kawasaki). Kolmas oli MX2 klassi kiireim Rannar Uusna (KTM). Neljas oli MX2 jun klassi esikoha mees Henri Roosiorg (KTM), kellest kaks sekundit hiljem finišeeris kiireim seenior Krestinov.

Teises sõidus oli Leok selgeks saanud, et Krestinovit peab stardis jälgima ja sai ise stardivõidu. Taas läks ta oma teed, ning poolel distantsil oma enduurotsiklil esitule põlema pannud ja publikule signaali laskunud Leok võttis ka teise sõidu võidu ning ühtlasi ka etapivõidu klassis MX1. MX2 klassi kiireim mees selles sõidus Rannar Uusna pidas maha põneva duelli Andero Lusboga, keda ta edestas lõpuks vaid 0,7 sekundiga. Lusbole kuulus MX1 klassi teine koht, sama klassi kolmas oli Jüri Makarov (Honda). Uusnale aga MX2 klassi etapivõit teises sõidus teine olnud Elary Talu (KTM) ja Tanel Rauki (Kawasaki) ees. MX2 jun arvestuses sai etapivõidu Rain Koch (KTM), kes võitis teise sõidu ja suutis selja taga hoida avasõidu võitjat Henri Roosiorgu. Kolmas oli Kert Pääbo (Yamaha). Seeniorites sai karikasarja esimese etapivõidu kindlalt Andres Krestinov Rene Jõgimaa (Honda) ja Enno Lustuse (KTM) ees.

85 cc klassis oli Kosel kohal kiire Leedu poiss Dovydas Karka (KTM), kes üsna veenvalt esimese sõidu Rait Kaimeri (KTM) ja Hans Priideli (Yamaha) ees võitis. Ka teises sõidus läks Karka kiirelt liidriks, kuid kukkumine tähendas seda, et Kaimer ja Priidel said temast mööda. Karka suutis küll mööduda Priidelist ja siis Kaimerist, kuid hetk hiljem tõrkus tehnika ja Karka katkestas sõidu. Nii kuulus sõidu ja etapivõit meistrisarjas Rait Kaimerile Hans Priideli ja Hardi Roosioru (KTM) ees. Samas stardis olid ka 85 cc B sõitjad, kellele oli see karikasarja etapiks. Võidu sai Marek Künnapas (KTM) Robert Sauna (KTM) ees.

Külgvankritel said talikrossi meistrisarja avaetapilt võidu tiitlikaitsjad Tanel Reesna ja Ruslan Talf (AYR-KTM), olles kiireimad teises sõidus ja teise koha omanikud avasõidus. Urmas Sugasep ja Veikko Parksepp (AYR-KTM) olid avasõidu võitjad ja teise sõidu teised ja nii etapilt teine koht. Kolmas koht kuulus Madis Maantele ja Siim Mokrikule (AYR-KTM).

Meistrisarja arvestust peeti ka Mini MX klassis. Etapivõidu sai mõlemad sõidud võitnud Raimond Reitel (Pitpro), teine oli Marthi Lepik (Pitpro) ja kolmas Marko Lepik (Pitpro). Mini MX Hobby klassis sõideti karikasarja punktidele, etapivõit läks Mati Tagaperele (Pitpro) Tanel Turro (Bucci Moto) ja Margus Oksa (Kawasaki) ees.

Ka kõige väiksemad krossisõbrad sõidavad talvel kariksarja punktidele, 65 cc klassis sai võidu Henry Vesilind (KTM), teine oli Kairo Katkosilt (KTM). Vesilind oli avasõidu teine ja teise võitis, Katkosilt võitis avasõidu, edestades konkurendi vaid 0,5 sekundiga. Kolmas oli Robert Saun (KTM), kes osales mäletatavasti ka 85 cc B klassis. 50 cc klassis sai etapivõidu mõlemad sõidud võitnud Marcel Peldes (KTM), teine oli Arden Kaju (KTM) ja kolmas Kenth Lusenberg (KTM).

Soolotsiklite harrastajate klassides MX B ja MX C oli samuti karikasarja arvestus, MX B võidu võttis Koselt mõlemad sõidud võitnud Olari Puldre (Honda), Roy Puuströmi (Honda) ja Tõnu Talinurme (Kawasaki) ees. MX C klassis oli võitjaks Mihkel Reino (Suzuki) Urmet Petersoni (Honda) ja Ain Kalda (Honda) ees.

Detailsed tulemused: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=744139

Talikrossi meistrisarja teine etapp sõidetakse 4. veebruaril Räpinas.