Eelmisel aastal, oma debüüthooajal MM-sarjas klassis Ski GP1 kuuenda koha saanud Marten Männi alustas tänavust hooaega uue jetiga. Tegu on USA's valmistatud Kommander GP1 998 jetiga, mis jõudis Eestisse paar nädalat enne hooaja esimest MM-etappi. Treeningperiood uue võistlusvahendiga jäi väga lühikeseks ja see andis tunda reedeses ajasõidus. Marteni sõnul pole saanud veel uut jetti enda sõidustiilile sobivaks. Gallipolis oli üleval korralik laine ja nendes tingimustes tuli leppida ajasõidu 27. kohaga. Kindlasti on tegu väga kiire jetiga, lihtsalt selle realiseerimiseks tuleb teha veel kõvasti tööd.

Laupäeval oli ilm samasugune ja tiim ning Marten võtsid vastu otsuse, et Marten stardib Kawasaki jetiga, millega ta ka eelmisel aastal sõitis. Kohe sõidu alguses tekkis esikümne lõppu punt sõitjaid, kelle seas oli ka Marten ja sõidu lõpetas ta kaheksandal kohal, teise eestlase, Markus Lutsokerdi järel (+2s). Sõidu võitis Kevin Reiterer, teine Raphael Maurin ja kolmas Quinten Bossche.

„Arvestades eilset ajasõitu on tulemus hea. Täna oli taas samasugune laine üleval ja sellest ka kindel otsus sõita Kawasakiga, millega stardime ka homme. Sõitsime terve sõidu pundis koos, endaga rahul olla ei saa, olen praegu nö kahe jeti sõidustiili vahel ja see andis täna tunda. Igal juhul on tänased punktid väga väärtuslikud ja püüame homme neile lisa teenida,“ rääkis Marten Männi peale sõitu.

Teine sõit toimub pühapäeval ja selle algus on Eesti aja järgi kell 17.00. Aquabike World Championship ametlik koduleht ja Facebook leht teevad sõidust live ülekande.