Täna on kõigile otseülekanne tasuta, kuid pühapäeval on Eestist väljaspool võimalik vaadata ülekannet vaid tasuliselt ja seda keskkonnast http://motokross.ee/live/.

Sellel aastal juba üheksandat korda toimuva Kiviõli Motofestivali puhul on tegemist kõrgetasemelisima motokrossiüritusega Eestis, mille raames peetav külgvankrite MM-etapp on selle hooaja üheksandaks ning ühtlasi ka eelviimane osavõistluseks.

Kiviõlis on kohal nii eelmise aasta meistrid, kui ta tänavused meistrivõistluste liidermeeskonnad ja nende osalusel näeb Kiviõlis taas maailmatasemel motokrossi. Külgkorvide MM-etapi osavõtjate nimekirjas on külgkorvisõitjate maailmaparemik eesotsas eelpool mainitud Willemseniga, kes ka Kiviõlis mitu korda võidutsenud.

Taas on Kiviõlis stardis 2014. aasta maailmameister belglane Ben Adriaenssen, kes võitis ka toona Eesti etapi, kuid eelmisel aastal meil ei võistelnud, kuna oli vigastatud. Tänavu on belglane rajal koos lätlase Lauris Daidersiga ja mehed on hetkel ka kindlalt MM-tiitlis kinni edestades belglast Jan Hendrickx'it ja hollandlast Ben van den Bogaarti 35 punktiga.

MM-sarjas hoiavad kolmandat kohta britid Stuart Brown ja Josh Camberlain, kes ei saanud eelmine aasta Kiviõlis võistelda, kuna nende meeskonna veok lagunes teel ja mehed pidid kodumaale tagasi lendama.

Lisaks eelpool mainitud meeskondadele on Kiviõlisse võistlema tulemas enamus selle aasta maailmameistrivõistluste TOP20 meeskondadest ja Eesti parimad meeskonnad eesotsas terve tänavuse MM-hooaja kaasa tegevate Kert Variku ja Maarek Miiliga, kes hoiavad enne Kiviõli etappi meistrivõistlustel 18. kohta ja saavutasid eelmine aasta Eesti etapil kõrge 7. koha.

Külgvankrite treeningsõidud algavad laupäeval kell 10 ning kahe grupi kvalifikatsioon sõidetakse kell 15.00 ning lohutussõidu start antakse 17.15. Esimene korvide finaalsõit läheb pühapäeval lahti 13.30 ning teine kell 16.00. Delfi TV teeb võistlustest otseülekande.

Kiviõli Motofestivali kaasrahastab Euroopa Liit, Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu.

Ajakava:

6. august

15.00 - 16.30 Külgkorvide MM kvalifikatsioonid
16.30 - 17.00 Quadide EM kvalifikatsioon
18.15 - 21.00 Mäkketõusu Eesti Meistrivõistlused

7. august

12.30 - 13.30 Quadide EM-etapi I finaalsõit
13.30 - 14.00 Külgkorvide MM-etapi I finaalsõit
15.00 - 15.30 Quadide EM-etapi II finaalsõit
16.00 - 16.30 Külgkorvide MM-etapi I finaalsõit

Fotod eilselt šõult: