„Eestisse on alati hea võistlema tulla, siin on mõnus ralliatmosfäär. Kindlasti tahame oma eelmise aasta võitu kaitsta, lihtne see ei saa olema. Konkurents on tihe, stardinimekirjas on palju kiireid sõitjaid Euroopast ja kindlasti peab siin arvestama kohalike sõitjatega, kes ka varasematel aastatel siin head kiirust on näidanud,“ ütleb Lukjanuk.

ERC põhiklassis pakuvad Lukjanukile ja Arnatovile konkurentsi R5 autodega lisaks varem mainitud Kajetanowiczile ja Baranile sarja kolmandad mehed ja tänavu Akropolise ralli võitnud Ralfs Sirmacis ning Arturs Šimins (Skoda Fabia R5), kodustel teedel kihutavad Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R5) ning Raul Jeets ja Andrus Toom (Skoda Fabia R5). Kindlasti ütlevad oma sõna mitmed Kesk-Euroopa sõitjad, näiteks valitsevad Poola meistrid Lukasz Habaj ja Piotr Wos (Ford Fiesta R5). Esimest korda näeb Eestis sõitmas Jaapani rallisõitjaid, Tommi Mäkinen Racing meeskonna alla tulevad starti Hiroki Arai-Glenn Macneall ning Takamoto Katsuta-Daniel Barrit, mõlemad sõidavad Ford Fiesta R5 autodega.

Poodiumiheitlusesse võivad sekkuda ERC 2 klassis sõitvad eestlased: eelmise aasta kolmandad Rainer Aus-Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9), tänavu kaks viimast Eesti meistrivõistluste etappi võitnud Egon Kaur-Silver Simm (Mitsubishi Lancer EVO 9) ning valitsevad Eesti meistrid Siim Plangi-Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X), kellele on see esimeseks tänavuseks stardiks sportrallil.

Auto24 Rally Estonia sõidetakse 15.-17. juulil Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel ning see on FIA ERC Euroopa autoralli ja FIA European Historic Sporting Rally meistrivõistluste etapp.