Esimest hooaega nimisponsori Addinol nime kandvatel motokrossi meistrivõistlustel on tänavu igal etapil auhinnafondiks sõitjatele 4000 eurot, mis jaguneb klasside 85cc, MX2Jun, MX2, MX1, Quad Open, Külgvankrid ja Mini MX parimate vahel.
Lisaks on tänavuse hooaja Holeshot'i ehk maakeeli stardivõitja toetaja Kvaliteetkliima, kes premeerib kõikidel etappidel iga MX1 ja MX2/MX2 Junior võistlussõidu stardi võitjat 50 euroga.

Erinevalt eelmisest hooajast avavad tänavused meistrivõistlused noored sportlased, kes lähevad võistlustulle laupäeval. Siis asuvad stadijoonele 50cc, 65cc, väiksed quadid klassides Q 50, Q 100, Q 200, suured quadid Quad Open, Quad Amatöör, Quad Hobi, Quad Veteran ja Quad Jun, Mini MX Hobi ja Mini MX ning hobisõitjad klassis MX Hobi Open.

Pühapäeval asuvad MX1 klassi Eesti meistrivõistluste punkte jahtima meie praegused tipud eesotsas Inglismaal möödunud nädalavahetusel poodiumile sõitnud eelmise aasta Eesti rahvuskoondise liikmete Tanel Leoki, Gert Krestinovi ja Harri Kullasega, kellel tuleb rinda pista Lätis toimunud Superkauss sarja avaetapil poodiumile tõusnud Priit Rätsepaga, kiire lätlase Toms Macuksi, tugeva soomlase Ludvig Söderbergi ja paljude teiste kiirete sõitjatega. MX2 klassis tuleb meie parimatel rinda pista aga suure soomlaste armeega, lisaks teeb terve hooaja kaasa üks selle klassi edukamaid eestlasi läbi aegade Edik Kuusk.

Pühapäeval on seega võistlustules MX1, MX2+MX2Jun, 85cc, MX V (Veteran) ja Külgvankrid, kelle hulgas osalevad ka veteranide meeskonnad.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek stardiväljakul toimub kummalgi päeval kell 11.

Pühapäeval kahe sõiduvooru vahel, orienteeruvalt kell 14, toimub mees-mehe vastu sprindivõistlus ja päeva lõpus selgub ka tänavune “Pärnu Kuningas” ning mõlema minivõistluse kolmele paremale on eraldi rahalised auhinnad.

Pilet võistlusele maksab mõlemal päeval 8, õpilastele ja pensionäridele 5 eurot. Alla 140 cm lapsed pääsevad võistlust vaatama tasuta. Kõigi piletiostjate vahel loositakse välja kaks Tallinki kruiisi neljale inimesele Rootsi. Pileti saab osta Piletilevist.