Juba kvalifikatsioon näitas, et seekord on Nassarilt oodata head tulemust, kuna ühte alatistest Soome konkurentidest, Toni Klemi, edestas Nassar 0,25 sekundiga. Teised ülelahe jälitajad, Kalle Toronen ja Jari Ojala jäid kahe liidri selja taha juba enam kui kahe sekundiga.

Head aega ja kiiret sõitu näitas ka juba kvalifikatsioonist alates Andre Kiil, kes oma TM võistlustsikli, mis kahel esimesel etapil salapärase väljasuremise küüsis kannatas, oli vahetanud Martin Leoki TM-i vastu. "Liigub hästi ja mis peaasi, ei sure poole distantsi peal välja," ütles Kiil vahetusratta kohta. Martin Leok peab aga supermotos kuni augusti keskpaigani, mil Soomes toimub rahvusvaheline enduuro kuuepäevasõit ja kus ta on üks Eesti meeskonna liige, pausi.

Seekord läksid Nassaril ka stardid väga hästi ning põhjamaistest konkurentidest ette pääsemiseks ei olnudki vaja väga palju pingutada. Noormees suutis hoida mõlemas sõidus kindlat edumaad ega vääratanud kordagi. Esimeses sõidus üritas Nassarit püüda Toronen, kuid eestlane jäi seitsme sekundi kaugusele. Kolmanda koha sai väga hea stardi teinud Jari Ojala, neljas oli Kiil.

Teises sõidus olid kaks Nassari peamistest konkurentidest, Klem ja Ojala kahjuks sunnitud tehnilistel põhjustel katkestama. Neist Ojala oli oma Aprilia tõrkumise peale silmnähtavalt endast väljas. Toroneni võitis Nassar kaheksasekundilise eduga, kolmanda positsiooni hõivas Kiil. Teise sõidu kõige õnnetum osaline oli aga Jani Lamminen, kes ühel krossihüppel vääratas ja rängalt jalga vigastas. Soomlased eesotsas Klemiga kogunesid vigastatu ümber ja aitasid samal ajal, kui kiirabi tegutses, mehel tuju üleval hoida. Nii tõstetigi kiirabiautosse üsna homeeriliselt itsitav Lamminen, kuigi oli näha, et vigastus talle tõsiselt haiget teeb.

Päeva kokkuvõttes Open klassis esimene koht niisiis Nassarile, teine Toronen ja kolmandana teenis Kiil selle aasta esimese poodiumikoha tänavustel Eesti meistrivõistlustel. Peale kolme etappi juhib Eesti meistrivõistluste arvestuses Nassar (135 punkti) kahe soomlase, Toroneni (122 p) ja Klemi (101 p) ees.

Hobimeeste seas tegi Riias seekord kõigile silmad ette lätlane Krists Zicmanis, kes liikus kahetaktilisel suurte ratastega krossitsiklil neljataktiliste konkurentidega võrreldes uskumatu kiirusega. Tema selja taga jagasid kokkuvõttes omavahel kohad Matti Wirman (Soome) ja Rudolfs Pumpurs (Läti).