Külgvankritel tulid Eesti meistriteks etapi võitnud Kert Varik ja Maarek Miil (AYR-KTM, AYR Racing Team). Vaatamata konarlikule hooaja algusele suutsid mehed kolme järjestikuse etapivõiduga tiitli endale võita. Quadide klassis võitis meistritiitli Kevin Saar (Honda, Pärnu Motoclub, Catwees Honda Racing). Viimasel etapil oli närvikõdi palju, sest Saar pidi sõitma laenatud rattal. Noormees näitas siiski suurt kindlust, teenis etapi kokkuvõttes teise koha ja sellest piisas ka tiitlivõiduks.

Külgvankrite avasõidus said parima stardi kvalifikatsioonis kiireimad olnud Varik ja Miil. Nende seljataha teisele kohale pääsesid noorvõistlejad Normak ja Kasesalu (Zabel, Kiviõli Moto- ja Ekstreemspordi Klubi). Omakorda nende seljataga olid Gordejev ja Kivaste (ZABEL, RedMoto Racing) ning soomlased Kunnased (Husqvarna). Selline asetus mängis suurepärased trumbid kätte Varikule ja Miilile, kes said kiiresti kogu rivil eest ära sõita. Normak ja Kasesalu suutsid ligi kolm ringi teisi favoriite enda seljataga hoida. Kolmandal ringil said Kunnased meie noorvõistlejatest mööda, kuid selleks ajaks olid Varik ja Miil juba püüdmatult eest ära läinud. Peagi tõusid kolmandale kohale Daiders ja Rodionov (Zabel, LAT). Mehed tegid head tempot ning mõne ringi pärast said nad ka Kunnastest mööda ja asusid teisele kohale. Rohkem positsioonivahetusi esikolmikus ei toimunud ja sõidu võitsid ülikindlalt Varik ja Miil. Teise koha said Daiders ja Rodionov ning kolmanda koha Kunnased.

Külgvankrite teises sõidus olid stardis taas parimad Varik ja Miil, sel korral aga pääsesid kohe nende seljataha Daiders ja Rodionov ning Gordejev ja Kivaste. Soomlaste Kunnaste start ebaõnnestus ja neil tuli rivi lõpust tulema hakata. Avaringiga sõitsid kolm esimest teistel kohe eest ära. Esimese kahe tempo hakkas üle jõu peagi käima ka Gordejevile ja Kivastele ning nad lasid esimestel minna. Daiders ja Rodionov ei lasknud terve sõidu jooksul Varikul ja Miilil ennast vabalt tunda ning meie mehed pidid pingutama lõpuni. Viimase sõidu võit kuulus taas Varik - Miilile. Tänase võiduga võeti ka Eesti meistritiitel. Daiders ja Rodionov lõpetasid sõidu teisena ning Gordejev ja Kivaste kolmandana.

Tänase etapi kokkuvõttes kuulus esikoht maksimaalse 50 punktiga Varikule ja Miilile. Teise koha said 44 punktiga Daiders ja Rodionov ning kolmandad olid 38 punktiga Gordejev ja Kivaste. Meistrivõistluste üldarvestuses teenisid esikoha 182 punktiga Varik ja Miil. Teise koha said 158 punktiga Gordejev ja Kivaste ning kolmanda koha 142 punktiga Kunnased.

Ka laenatud tsiklil võib Eesti meistriks tulla

Quad Open klassis koges ebaõnne hommikuses kvalifikatsioonis Kevin Saar. Ta sõitis välja küll kiireima aja, kuid kvalifikatsiooni lõpus jooksis võistlustsikli mootor kokku. Võistlussõiduks õnnestus tal õnneks siiski laenata hobisõitja Varbo Vingisaare tehnika laenata.

Quad Open avasõidus võttis üllatuslikult stardivõidu Olari Saarme (Yamaha, Spordiklubi Yamamoto RC), kuid juba mõne hetke pärast võttis liidrikoha enda kätte Martin Filatov (Honda, Kagu MK, Catwees Honda Racing). Saarme seljataga kolmandal kohal oli Kevin Saar. Sõidu üks suurfavoriit Kaspar Kangur (Honda, Paikuse MK, Catwees Honda Racing) suretas stardis oma tsikli välja tal tuli sõitu alustada viimaselt kohalt. Teisel ringil tõusis teisele kohale Kevin Saar. Mees siiski Filatovit püüdma ei hakanud, sest võõra tehnikaga sõitmine oleks võinud halvasti lõppeda. Marulist tempot tegi aga Kangur, kes kolmanda ringi lõpuks oli juba kuuendal kohal. Ring hiljem tõusis ta juba neljandaks ja veel ring hiljem juba kolmandaks. Siis asus ta kiiresti vahet vähendama ka Saarega ja sõidu teises pooles püüdiski ta Kevini kinni. Saar vastupanu osutama ei hakanud ja lasi Kanguril minna oma teed. Sõidu võitis Filatov, Kangur lõpetas teisena ja Saar kolmandana.

Quad Open klassi teises sõidus sai parima stardi Saar. Talle järgnesid Filatov ja Kangur. Saarel esikoha nimel pingutada polnud vaja, tiitli kindlustamiseks oli vaja vaid sõit lõpuni tulla. Avaringil pääseski Filatov sõitu ise juhtima. Järgmisel ringil sai ka Kangur Saarest mööda. Saar siiski hoogu maha ei lasknud ja püsis kahel esimesel järel. Esikoha peale läks väga põnevaks heitluseks Filatovi ja Kanguri vahel. Kangur oli juba möödasõitu üritamas, kuid sõidu keskel andis tema tsikkel alla ja sõit tuli hoopis katkestada. Sealt edasi oli Filatovil võidule tee lihtsam. Ta võttiski lõpuks kindla sõiduvõidu Saare ja Argo Abeli (Yamaha, Kagu MK) ees.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha 50 punktiga Filatov. Teine koht kuulus 42 punktiga Saarele ja kolmas koht 38 punktiga Abelile. Meistritiitel kuulub teist aastat järjest Kevin Saarele, kes hooaja kokkuvõttes teenis 208 punkti. Teise koha sai 194 punktiga Filatov ja kolmanda koha 149 punktiga täna viies Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu MK).