Näpil toimuv etapp on neljas ja ühtlasi kõige pikema kestvusega etapp Punnvõrride kestvussõitude karikasarja (koondnimetusega PunKK 2012!) viiest etapist. Näpi etapi pikkuseks on 8 tundi ning selle aja jooksul on lubatud teostada sõiduvahendile remonti ja vahetada juhti. Võistkonda võib kuuluda 2-4 liiget. Karikasarja teised etapid on toimunud Järvamaal, Ida- ja Lääne Virumaal ning etappide pikkused on vastavalt 3, 5 või 8 tundi.

Karikasarja üldkorraldaja Aimar Parmu sõnul on tegemist tõelise nostalgia üritusega, kus osalejaid on poisikesest pensionärini. Need on inimesed, kes on oma vana punnvõrri kuurist üles otsinud, tolmu maha pühkinud ja selle üles putitanud. Tihti käiakse üritusel kogu perega ning otsitakse kapinurgast välja ka nõuka-aegsed säärikud ja kiiver, et asi veelgi nostalgilisem oleks.

Näpil toimuva etapi peakorraldaja Tõnu Saaber lisab, et samas on tegemist väga pingelise tehnikaspordiga, kus sõidu käigus võib küll pilooti vahetada ja remonti teostada. Nii ei saavuta alati esikohta mitte kõige kiirem ekipaaž vaid hoopis kõige vähemate riketega punnvõrri võistkond. Esimesed kestvussõidud kestsid 3h ning see tundus olevat sääreväristajate vastupidavuse lagi. Osalejate tehniline kompetents on aga niivõrd tõusnud, et otsustasime võtta ette ambitsioonikama eemsärgi ja korraldada Näpil koguni 8 tundi kestva etapi, mis on mõnegi punnvõrri jaoks liig mis liig. Seepärast kutsume antud etappi omavahel ka Mini Le Mans´iks.

Esimene punnvõrride kestvussõit korraldati 2010 aastal ühe sõpruskollektiivi hobina, ühe osaleja talu tagusel põllul. Esimesel üritusel osales 12 ekipaaži. Kasvava huvi ja entusiastide lisandumisel peeti 2011. aastal juba kolm kestvussõidu etappi, millest suurimal osales 40 ekipaaži ja 100 osalejat.

Käesoleval 2012. aastal toimub esimene ametlik viie etapiline karikasari, mis viib võistlejad Järvamaale, Lääne- ning Ida-Virumaale ning oodata on ka rekordarv osalejaid. 2012. aasta hooajal olnud startides keskmiselt 40 ekipaaži.