Seega on Eesti esindatud kõigis neljas klassis, mis parandab šansse ka meeskonnavõistluses. Kokku oli tänavusele maailma suurimale kardivõistlusele üles antud 288 võistlejat (72 igas klassis), esindatud on 58 riiki.

Erinevalt tavalisest kardivõistlusest sõidetakse Rotaxi MK-finaalis korraldaja antud tehnikaga, mis võistlejatele välja loositakse. Eestlastele on see süsteem seni hästi sobinud. Varasematel aastatel on esikoha saavutanud Kenneth Hildebrand (2005), Kevin Korjus (2007) ja Martin Rump (2010), kõik klassis Rotax Junior. 2007. aastast alates on keegi eestlastest alati MK-finaalis esikolmikusse jõudnud, ainus erand oli aasta 2011. Mullu USA-s peetud finaalvõistlustel saavutas Eesti sõitjatest parima koha Aavo Talvar, kes lõpetas Rotax Senioris teisena.

Aavo on ka Eesti meeskonna kogenuim, tänavune finaalvõistlus on talle juba kaheksas. Kairo osaleb MK-finaalis neljandat, Priit ja Jüri teist korda, kuna Kaspar ja Sten on RMCGF debütandid.

Täna toimub Lucas Guerrero kartodroomil kõigis klassides kolm vabatreeningut. Kolmapäeva hommikupoolikul sõidetakse viimased kaks vabatreeningut ning õhtupoolikul ajasõidud, mis määravad eelsõitude stardijärjestuse. Eelsõidud ise peetakse neljapäeval-reedel ning eelfinaal ja finaal laupäeval.

Ajavõtt reaalajas: lt2014.kart-data.com/RGF

Eesti tiimi lehekülg Facebookis: www.facebook.com/EST2014MK

Fotod saab alla laadida aadressilt we.tl/DEYlQSRRqZ