Kõige kiiremas KZ2-klassis võitis mõlemad võistlussõidud Antti Rammo (Vihur Team), kuid kindlasti ei saa öelda, et kumbki neist võitudest oleks tulnud lihtsalt. Eelfinaalis tegid Rammo elu kibedaks nii Karl Johann Rass kui Mario Vendla (mõlemad TARK Racing), kuid sellest hoolimata suutis Rammo lõpuks võtta võidu. Finaalis tegi hea stardi Vendla, ent viiendal ringil möödus temast Rammo ja võitis jälle. Eelmisel aastal ka vormelirooli keeranud Rammo on suutnud nüüd võita kaks etappi järjest.

Max-klassis tegi tagasituleku Aavo Talvar (Talvar Racing), kes pärast eelmisel hooajal võidetud seitsmendat Eesti meistritiitlit tippspordist loobus. Ka Kuningamäel startimine oli Talvari jaoks ühekordne tagasitulek ja tihedamalt meistrivõistlustel osalema hakata ta ei plaani. Sellest hoolimata võitis ta ülikindlalt nii eelfinaali kui finaali ja sõitis uueks Max-klassi rajarekordiks 35,974. Punktitabeli liidri Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing) puudumisel haukasid ülejäänud poodiumikohad Talvari järel Paul August Lääne (Talvar Racing) ja Tomas Johannes Sarlin (AIX Racing). Tihedas eelfinaalis suutis teiseks tulla Mark Villem Moor (AIX Racing), kes finaalis pidi leppima neljanda kohaga.

Masters-klassis jätkus Priit Sei (AGS Racing) domineerimine, kes võitis üle 10 sekundilise edumaaga mõlemad võistlussõidud. Nii eelfinaalis kui finaalis tuli teiseks Elvis Väinsaar (AIX Racing) ja finaali kolmandaks tõusis Taisto Leer (Vihur Team). Priit Sei sõitis ühtlasi uueks Kuningamäe Masters-klassi rajarekordiks 36,308.

Mauris Põldma (AGS Racing) näitab suurepärast minekut Junior-klassis olles väga tihedas konkurentsis suutnud võita kõik võistlussõidud viimasel nelja etapil ja omab punktitabelis teisel kohal oleva Erich Kühni (AGS Racing) ees 94 punktilist edumaad. Sellist võitudejada pole keegi Junior-klassis viimastel aastatel suutnud saavutada. Finaalis tuli teiseks Georg Kõss (TGT Racing) ja kolmandaks Erich Kühn.

Mini 60 klassis võitis haarava finaali Andreas Lootus (TARK Racing) edestades Paul Aronit (AIX Racing) ja itaallast Luka Medunitsat. Lootus sõitis välja ka selle klassi uue rajarekordi – 40,313. Enne Põltsamaa etappi punktitabelit juhtinud Rimmo Kadapik (AIX Racing) sattus eelfinaali esimestel ringidel avariisse kui sõitis oma võistluskardiga rajalt välja ja käis mitu korda üle pea. Võistlus peatati punaste lippudega ning mediitsibrigaadi poolt ülevaadatud Kadapikul tuvastati vaid kerged põrutused. Sellest hoolimata oli ta finaalis taas stardis, ent oli selle samuti kokkupõrke tagajärjel sunnitud katkestama. Punktitabelit asus seega 9 punktilise eduga Kadapiku ees juhtima Aron.

Micro 60 olie enne Kuningamäel toimunud võistlust kõik finaalsõidud võitnud Jan Kalmet (Liqui Moly Roli), ent tema otsustas sel etapil osaleda kiiremas Mini 60 klassis. Nii suutis selle hooaja esimese võidu võtta Jaan Järveveer, talle järgnesid eelfinaali kiireim Patrick Enok ja Martin Juga (kõik kolm Gear Racing).

Kõige noorematele kardisõitjatele mõeldud Cadet-klassis maitses võidurõõmu Eric Marcus Jaanimets (Liqui Moly Roli). Teiseks tuli Mark Dubnitski (Liqui Moly Roli) ja kolmandaks Siim Sepp (Gear Racing).

Eesti meistrivõistluste viimane, ehk kaheksas etapp sõidetakse 18.-19. septembril Aravetel.