2016. aastal Saksa meeskonnaga Sarholz KTM Euroopas toimuvatel MM-etappidel osalev Kullas sai SX1 klassi finaalsõitudesse mõlemal päeval. Esimesel õhtul murdis ta sõidu jooksul käiguvahetushoova ning pidi kümnenda kohaga leppima, teisel õhtul kihutas ta enamus sõidust viiendal kohal, kuid viimasel ringil võttis ta kollaste lippude tõttu veidi hoogu maha ja üks konkurent pääses mööda.

Mõlemad päevad võitis Prantsuse superkrossiäss Gregory Aranda (Kawasaki) ameeriklase Austin Politelli (Yamaha) ees, avapäeval oli kolmas Ben Lamay (Yamah) USAst ja teisel Jace Wayne Owen (Suzuki) samuti USAst.

Karel Kutsar sai sarjas osalemise pakkumise Saksa Ihle Racingult, kellega tegi ta koostööd ka eelmisel talvel. SX2 klassis osalenud Kutsar võistles KTM asemel Kawasakiga ja harjumist oli küllaga. Avapäeval ta finaali kahjuks ei pääsenud ja ka teisel jäi finaaliuks suletuks, kuna ta ebaõnnestus ühel hüppel, maandudes vastu hüppe nukki ja vigastades oma lõuga. Nüüd saab noormees uue tsikliga harjutada ja enda sõnul loodab järgmisel etapil juba finaalis kihutada.

Järgmine osavõistlus sõidetakse 27. ja 28. novembril Chemnitzis. Ühtekokku toimub selles sarjas neli kahepäevast etappi, Kullas osaleb nendest kõigil, kuid Kutsar kolmel esimesel.