Raskest majanduskliimast hoolimata on kõrge rahvusvahelise hinnangu pälvinud etapi korraldajad langetanud otsuse, et Motofestival toimub Kiviõli tehismäe jalamil ka sel aastal. Külgkorvide MM-etapile lisaks saab motoaasta tippsündmuse raames näha ainulaadset soolotsiklite öökrossi, quadracer’eid ning mäkketõusu show-võistlust. Festival toob Kiviõli rajale üle 150 võistleja vähemalt 15 riigist ning kohaliku publiku kõrval tuhatkond välisriikide motofänni, teatab Kiviõli Seiklusturismi Keskus.

Külgkorvide MM-etapp toob teiste tippsõitjate kõrval taas Eestisse seitsmekordse hollandlasest maailmameistri Daniel Willemseni, eelmisel aastal Kiviõlis esmakordselt MM-etapi võitnud lätlastest vennad Daidersid ning 2009. aasta maailmameistrid Joris Hendrickx (Belgia) ja Kaspars Liepiņš (Läti).

Eelmisel suvel Kiviõli krossirajal teist aastat korraldatud külgkorvide MM-etapp tunnistati Rahvusvahelise Motospordi Föderatsiooni poolt kõige paremini korraldatud külgkorvide MM-tapiks 2009. aastal. Eriti kõrgelt hinnati festivali programmi mitmekesisust ja selle meelelahutuslikku poolt, mis mängib tähtsat rolli motospordi populariseerimisel.

Külgkorvide MM-etapi kõrval on aastatega saanud väga populaarseks, näiteks, soolotsiklite öökross, mille eelsõidud sõidetakse suurel ning kiirel võistlusrajal. Finaalide ajaks on õues kottpime ja poodiumile pääsejad selguvad juba prožektorite valgel.

Taaselustamaks Kiviõliga seotud mootorrataste mäkketõusu võistluste traditsiooni peetakse festivali esimesel õhtul maha adrenaliinirohke mäkketõusuvõistlus. Tegu on show-võistlusega, kuhu kutsutakse osalema 10 Eesti ja lähiriikide sõitjad, kes üritavad 90-meetrilise kõrguse mäe tippu jõuda.

Vahelduseks sportlikule poolele toimub hulgaliselt tegevusi publikule ning püsti pannakse suur peotelk, kus esimese päeva õhtul astub üles legendaarne rockansambel The Sun. Kiviõli motofestival on aastatega saanud populaarseks koguperesündmuseks.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval asuva 90m kõrguse tehismäe jalamil, kus SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus plaanib 2011 aasta lõpus avada Euroopas ainulaadse spordi- ja seiklusturismi keskuse. Kiviõli krossiraja välja ehitamist ning motofestivali turundust välisriikides on toetanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.