Laupäeval toimuva endurosprindi võistluse ringi pikkus on orienteeruvalt 10 kilomeetrit, kus on 1 enduro katse ja 1 ajakontrollpunkt. Olenevalt võistlejate arvust läbivad võistlejad 4-5 ringi. Võistluse organisaatorite sõnul kulgeb rada suures osas tuhamäel ja selle jalamil ning on väga mitmekesine sisaldades peadpööritavaid langusi ja hullumeelseid tõuse.

Võistlejaid registreerub iga päev aina rohkem ja hetkeks on end juba üles andnud eelmisel nädalavahetusel enduro Euroopa meistrivõistluste etapil ühe päeva võitnud ja teisel teise koha saanud Rannar Uusna. Peale tema on rajale tulemas ka Martin Leok ja Eesti sõitjad, kes osalesid kuulsal Romanicsi ekstreem endurol Rumeenias, kellele pakuvad kindlasti tugevat konkurentsi mitmed kiired Läti, Leedu ja Soome sõitjad.

Võistlusklassid on samad, mis teistel Eesti EKV etappidel ehk siis E-1, E-2, E-3, Seeniorid 40+, Veteranid 50+, Harrastajad, Algajad, Noored, Naised ja Uustulnukad.

Laupäevane võistlus algab kell 10 võistluskeskusega Kiviõli Seiklusturismi Keskuses ja lõpeb samas kohas orienteeruvalt kell 14. Kiviõli Motofestivalilt teeb laupäeval otseülekande ka Delfi TV.

Endurosprindi võistluse täpsem info, juhendi ja registreerunud võistlejad leiab veebilehelt
www.msport.ee/events/kivioli-endurosprint-ja-ekstreem-enduro-2016/.