Kui kõik asjaolud klapivad ehk ka autod on juba esimesel etapil heas seadistuses, siis pole ka uus Eesti rekord võimatu ülesanne.

Eelmisel aastal uue Eesti kiirendusrekordi sõitnud Reino Poom ei ole talvel loorberitele puhkama jäänud. Tema Eestis ainulaadne redelauto ehk dragster on saanud täiesti uue jõuallika – nüüdsest veab seda seitsmemeetrist autot edasi uuem GM-i 5,3 liitrine V8 mootor. Varem oli seal peal Buicki V6 turbomootor, mis arendas võimsust 700-1200 hj sõltuvalt seadistusest.

„Vana mootor ammendas ennast ning kuna see praegune mootoritüüp on end viimasel ajal tõestanud nii kiirenduse- kui ka driftiradadel, siis tundus see uus ja huvitav olema. Mootori võimsus võrreldes eelmise mootoriga ilmselt suurelt ei erine, kuid vastupidavus peaks olema kõvasti parem,“ kommenteeris Poom päev enne esimest võistluspäeva. Poom plaanib sel hooajal teha kaasa kogu Eesti meistrivõistluste sarja ning osaleda ka mõnel Soome meistrivõistluste etappidel.

Poom tõi eelmisel aastal Ameerika Ühendriikidest, kiirendusvõistluste sünnimaalt, omale uueks võistlusautoks dragsteri. Hooaja alguses vajas auto veidi seadistamist vastavalt kohalikele rajaoludele. Mehe soov oli püstitada uus isiklik rekord. Tegelikkuses läks tal veelgi paremini ning juba juuli keskel sõitis ta uueks Eesti kiirendusrekordiks 7,771 sekundit just Kiltsi lennuväljal.

Homseks võistluseks on end eelregistreerinud ligi 60 võistlejat Eestist, Lätist ja Leedust. Homne võistlus on avaetapp Eesti ja Läti kiirenduse meistri- ja karikavõistluste hooajale.

Pealtvaatajad saavad mõnusalt võistluste kulgu jälgida tribüünidelt ning lapsed saavad mängida lastealal. Samuti on võimalus kahe võistluspäeva vahelisel ajal telkida selleks spetsiaalselt ettevalmistatud alal.

Ajakava:
laupäev, 2. mai

11.00 väravad avatud
11.30 võistlejate koosolek
12.00-18.00 ajasõidud

pühapäev, 3. mai
11.00 väravad avatud, eliminaatorisõitude algus
18.00 autasustamine

Ühe päeva pilet 10 €. Kahe päeva pilet - 15 €. Alla 18-aastased saavad sisse tasuta.
Traktor Kiltsi rajal