Pühapäeval olid rajal Quadide ja külgvankrite masinaklassid. Eesti meistrivõistluste punkte käisid kogumas Quad Open, Quad 100, Quad 200 ja Quad 50 klassi sõitjad. Kui eile tuli korraldajatel kõvasti tolmuga võidelda, siis täna tuli appi ka ilmataat, kes teiseks sõitude vooruks raja korralikult ära kastis, et võistlejad head rada saaks nautida.

Quad Open klassi avasõidus võtab stardivõidu kodurajal sõitnud Kevin Saar (Honda, Pärnu Motoclub). Konkurentidele oli see halb uudis, sest Saar oli kiireim olnud ka kvalifikatsioonis. Teisele kohale asub venelane Daniil Vlasov (Honda, RUS, Catwees Honda Racing) ja kolmandale kohale Martin Filatov (Honda, Kagu Motoklubi). Sõidu algul näitab head kiirust Kaspar Haiba (Yamaha, Yamamoto RC), kes kiirelt möödub Filatovist. Esikolmik hakkabki seejärel teistel eest ära vajuma. Filatov peab samal ajal veel ühe koha loovutama, sest mööda pääseb ka Kaspar Kangur (Honda, Paikuse Motoklubi). Peagi hakkab Saar kahel jälitajal eest ära vajuma. Ka Vlasovi edu Haiba ees kasvab. Poolel sõidumaal on esikolmiku järel tekkinud neljaliikmeline rivi. Vaikselt hakkab seltskond Kanguri eestvedamisel kolmandal kohal sõitnud Haibat kinni püüdma. Haiba kiirus langeb ring ringilt ja varsti ongi Kangur ja Filatov temast möödas. Kevin Saar võidab lõpuks sõidu Vlasovi ees koguni 33 sekundilise eduga. Kolmanda koha saab Kangur, neljanda Filatov ja viienda soomlane Jani Tanhuanpää (Yamaha, FIN).

Quad Open teises sõidus saab parima stardi venelane Vlasov, tema seljataga on kohe Saar. Avaringil suudab aga Saarest mööduda soomlane Tanhuanpää. Esikolmiku seljataga on kohe Filatov. Nelik teebki avaringi lõpuks juba järgnevatega väikse vahe sisse. Saar suudab kiirelt taas soomlasest mööduda ja ring hiljem on ta juba liider. Sealt edasi on kõik Saare kontrolli all ja teistel esikoha lootused kadunud. Peagi hakkab Vlasov väsima ja esmalt möödub temast Tanhuanpää. Mõni hetk hiljem saab samaga hakkama ka Filatov. Kuid venelane ei saa ka siis kergemalt võtta, sest tagant tulevad Reinfelds ja Kangur. Mõlemad saavadki väsinud Vlasovist üsna lihtsalt mööda. Saar võidab lõpuks sõidu. Tanhuanpää lõpetab teisena ja Filatov kolmandana.

Etapi kokkuvõttes oli esikolmik sama mis teises sõidus. Saar võttis 50 punktiga etapivõidu, Tanhuanpää ja Filatov kogusid mõlemad 38 punkti. Teise sõidu parem koht andis teise koha soomlasele. Pärast kahte etappi on maksimaalse 100 punktiga liider Saar. Teisel kohal on 78 punktiga Filatov ja kolmandal kohal 63 punktiga Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu Motoklubi).

Quad 50 klassi avasõidus pakkusid publikule väga kõva lahingu Kristjan Värton (Apex, Motoklubi MX Racing) ja Karlis Neija (Cobra, LAT). Värton pääses stardist juhtima ning kvalifikatsioonis ülivõimsalt kiireim olnud Neija oli kohe tema järel. Paarisrakendina sõitsid poisid terve sõidu. Selgelt kiirem Neija aga möödumiskohta pikka aega ei leidnud. Alles enne viimasele ringile minekut suutis Neija eestlasest mööduda ja võttis sõiduvõidu. Teisena lõpetas Värton ning kolmandana kahest liidrist juba kaugele maha jäänud Karlin Straubergs (Apex, LAT). Quad 50 klassi teises sõidus ei jätnud Neija enam midagi juhuse hooleks. Ta asus sõitu stardist juhtima ning sõitis teistel püüdmatult eest ära. Teisena lõpetas sõidu taas Värton ja kolmandana Roberts Purmalis (Apex, LAT).

Etapi kokkuvõttes sai esikoha 50 punktiga Neija. Teine oli 44 punktiga Värton ja kolmas 36 punktiga Straubergs. 100 punktiga on sarja liider Neija. Teisel kohal on 79 punktiga Värton. Kolmandal kohal asub samuti 79 punkti kogunud Purmalis.

Quad 100/200 klassi avasõidus oli teistest selgelt üle Karl Kristjan Kajak (Honda, Motoklubi K&K). Teisena lõpetas Quad 100 klassi sõitja Joosep Eesmäe (Honda, Pärnu Motoclub). Kolmanda koha sai avasõidus Patric Kurvits (Honda, Kagu Motoklubi). Teises sõidus asusid stardist vägesid juhatama Põlva poisid Robert Lihtsa (Honda, Kagu Motoklubi) ja Patric Kurvits. Avasõidu võitja Kajak oli neljas. Esimese täispika ringi lõpuks möödus Kajak kolmandal kohal sõitnud Kuttist (Honda, Pärnu Motoclub) ning asus kahte esimest jälitama. Läkski vaid ring aega ja Kajak tõusis sõidu liidriks. Koheselt tegi ta teistega vahe sisse ja võttis lõpuks kindla sõiduvõidu. Lihtsa ja Kurvits sõitsid koos kuni viimase kurvini. Kurvits võttis viimases kurvis ette rünnaku, kuid poisid ei mahtunud rajale ära ja sõitsid kokku. Selle tulemusena jäid nende tsiklid 10 meetrit enne finišit omavahel kinni ja poodiumikohad läksid käest. Teiseks tõusis hoopis Joosep Eesmäe ja kolmandaks Cris Sten Kutti. Lihtsa ja Kurvits said lõpuks üle finisijoone viiendana ja kuuendana.

Etapi kokkuvõttes teenis Quad 200 klassis kindla esikoha 50 punktiga Kajak. Teise koha sai 42 punktiga Ivan Trjasov (Yamaha, RUS) ja kolmanda koha 40 punktiga Patric Kurvits. Quad 100 klassi arvestuses sai esikoha 50 punktiga Eesmäe. Teine oli 44 punktiga Kutti ja kolmas 40 punktiga Aleks Sale (Honda, Motoklubi K&K). Quad 200B klassis oli esimene 50 punktiga Siim Saat (Yamaha, Saaremoto). Teise koha sai 40 punktiga Aleksandr Lebedev (Yamaha, RUS) ja kolmanda koha 35 punktiga Onni Mäki-Hallila (Yamaha, FIN).

Külgvankritele sel korral meistrivõistluste punkte ei jagatud ja see andis tunda ka stardirivis. Kohal oli vaid 10 ekipaaži. Võidu võtsid mõlemas sõidus Gert Gordejev ja Keit Kivaste (Zabel, RedMoto Racing). Mõlemad sõidud lõpetasid teisena Margo Sonn ja Erki Kõiv (Husqvarna, Kose AMK). Avasõidus tuli meestel teise koha nimel kõvasti pingutada, sest esikolmikus olles kukuti ja langeti rivi lõppu. Kolmas koht kuulus täna leedulastele Mantas Kisunasele ja Rytis Kisunasele (Zabel, LIT).

Külgvankrite Hobi klassis võtsid mõlemas sõidus võidu Indrek Aljes ja Toomas Rinne (AYR-KTM). Teised olid kokkuvõttes Rain Remmelg ja Villu Ventonen (KTM). Avasõidus said nad alles neljanda koha, kuid teises sõidus olid teised. Kolmanda koha karikad viisid koju Erik Vahter ja Aaro Ludvi (KTM, Kose AMK).

Külgvankrite Veteranide klassis olid kindlalt parimad Sverre ja Alar Lamp (AYR-KTM, Saku MK). Teises sõidus pidasid nad maha kõva lahingu Hobi klassi esimestega ja kuigi seda poleks tarvis olnud, siis hoidsid nad Aljest ja Rinnet sõidu lõpuni enda seljataga. Teise koha said Veteranide arvestuses Ander Angerjas ja Siim Mokrik (KTM, Saku MK), mõlemad sõidud lõpetasid nad samuti teisena. Kolmanda koha võtsid Andres Piirsalu ja Tom Küüsmaa (KTM, MK Kohil SC).

Quad Hobi klassis oli parim ainus naisvõistleja Monta Dislere-Kirilko (KTM, LAT). Teise koha sai mõlemas sõidus Reigo Koppe (Yamaha, Motklubi Lääne). Kolmas koht kuulus Martins Kornejevsile (Honda, LAT). Avasõidu lõpetas ta viiendana ja teise sõidu kolmandana.

Hobi klassiga olid koos rajal ka Quad 250 klassi sõitjad ja Quad Veteranid. 250 klassis olid rajal ainult Läti võistlejad ja esikoht läks Lauris Eizanzile (Can-Am, LAT). Teine oli Atis Breds (Honda, LAT) ja kolmas Ralfs Repsis (Honda, LAT). Veterane oli rajal vaid kaks. Võitis Agris Neija (Honda, LAT), teise koha sai Janis Kirilko (VITEX, LAT).

Quad Amatööride klassis läks esikoht soomlasele Niko Laaksole (Kawasaki, FIN). Teise koha sai Olari Saarme (Yamaha, Yamamoto RC) ja kolmanda koha Jesse Uusitalo (Yamaha, FIN).

Quad 50 juuniorites oli rajal kaks võistlejat. Esikoha sai Karl Koho (Apex, Äksi Motoklubi) ja teise koha Kedor Kohu (Apex, Saaremoto).